Напълно очаквано Мануел Пелегрини бе разочарован след загубата от Челси с 1:2, която дойде след неразбирателство между Джо Харт и Матия Настасич.

„Продължаваме да губим глупави точки. Така бе и срещу Кардиф и Астън Вила. Контролирахме мача и през втората част действахме много добре. В края обаче се оказахме с празни ръце. Не заслужавахме нито едно от поражението си до този момент“ категоричен бе Пелегрини.

„Все пак има достатъчно време да оправим нещата. И в трите мача, в които паднахме обаче, това бе заради глупави грешки. Още ми е трудно да повярвам, че загубихме днес. Челси нямаше много положения, същото бе и в другите срещи. Днес контролирахме мача през повечето време. Допускаме глупави голове, които трябва да изчистим, ако искаме да се борим за титлата" добави той.

Наставникът обаче видя и положителни неща. „Все пак хубавото е, че като цяло играта ни е добра, просто индивидуалните пропуски, които правим са фатални. Челси вкара през първото полувреме при единствената си ситуация, а след това имаше един удар в гредата. Стояхме обаче добре и това е важно. Що се отнася до индивидуалните грешки, ще ги обсъдя с играчите" каза още Пелегрини.

Той се ядоса и от начина по който Жозе Моуриньо отпразнува гола, като мина покрай него и скочи сред феновете, което чилиецът прие като липса на уважение и отказа да го поздрави.

„Не съм го поздравил. Не исках да му стисна ръката. Очаквах обаче подобно нещо от него" заяви Пелегрини, чийто тим вече изостава на 6 точки от лидера Арсенал.