Манчестър Сити разпиля със 7:0 на своя "Етихад Стейдиъм" Норич в среща от 10-ия кръг на Висшата лига.

"Гражданите" демонстрираха страхотен футбол и засилиха още повече кризата в състава на "Канарчетата".

Голеадата бе открита с автогол на Джонсън в 16-ата минута, а до края на полувремето домакините вкараха още три гола, дело на Силва, Настасич и Негредо. Попаденията паднаха в 20-ата, 25-ата и 36-ата минута.

Яя Туре добави още едно попадение за 5:0 в 60-ата минута, а в 71-ата Агуеро също се разписа. В 86-ата минута пък Джеко оформи крайния резултат.

След този мач Сити има 19 точки в класирането и заема 4-ото място. 

Доста интересно е да се отбележи, че Джо Харт бе оставен на резервната скамейка за сметка на Костел Пантилимон. Вратарят се намира в слаба форма и това бе логичен ход от страна на Мануел Пелегрини. 
 



Мачът започна силно за домакините, които натиснаха противника си още от първата минута.

След 14 минути игра от началото на срещата Самир Насри имаше прекрасна възможност да се разпише, но ударът му мина встрани вратата. Той финтира елегантно двама противникови футболисти и отправи тежка тупалка, но имаше малшанс в ситуацията.

Все пак Сити успя да стигне до попадение, след като Джонсън си вкара гол в собствената врата.

В 15-ата минута Силва отправи мощен удар от наказателното поле, но топката бе блокирана. Тя обаче попадна на крака, на Агуеро, който стреля от близка дистанция. Кълбото се отби в тялото на Брадли Джонсън и прехвърли стража на гостите, за да влезе във вратата му.

Пет минути след това преднината на домакините бе удвоена от Давид Силва. Насри с превъзходен пас от 30 метра видя набиращия скорост Агуеро, който излизаше сам срещу вратаря. Аржентинецът обаче не пробва удар, а задържа няколко секунди топката, след което видя своя съотборник Силва, който със силен изстрел от точката на дузпата реализира.

Голеадата обаче продължи и в 25-ата минута Матия Настасич се разписа за класическото 3:0.

Самир Насри центрира перфектно от корнер, а бранителят с глава насочи топката към далечния ъгъл на вратаря. Демикелис можеше да играе с кълбото за по-сигурно, тъй като бе точно до ъгъла, в който влезе топката, но аржентинецът остави то да влезе във вратата.

В 36-ата минута и Алваро Негредо се разписа, за да покачи на 4:0. Яя Туре видя прекрасно Агуеро, който намери съотборника си пред малкото наказателно поле и испанецът без проблеми вкара.

Две минути след това Пантилимон спаси страхотен удар на Пилкингтън и предотврати попадение.

До края на полувремето нямаше повече голове и резултатът се запази до почивката.

Второто полувреме обаче започна много силно за гостите, които бяха изключително близо до попадение в 54-ата минута. Елмандер се възползва от грешка на Демикелис и потърси Олсон в наказателното поле, като топката обаче мина на сантиметри встрани вратата. 

Няколко минути след това Кун Агуеро имаше шанс да вкара също попадение, но ударът му от няколко метра мина встрани вратата.

В 60-ата минута Сити вкара и пети гол, след като Яя Туре изпълни по феноменален начин пряк свободен удар от около 25 метра и прати топката във вратата.

В 71-ата минута Сити тотално посрами гостите, като им вкара шести гол, който бе дело на Кун Агуеро. Аржентинецът се възползва от лошо изчистена на топката от страна на Басонг и от няколко метра прати кълбото покрай Руди.

Един Джеко също вкара, разписвайки се в 86-ата минута, за да оформи крайното 7:0. Босненецът получи хубав пас от Навас, докато бе с гръб към вратата, след което се завъртя и стреля с левия крак, като прати топката с нисък удар в ъгъла.

МАН СИТИ - НОРИЧ 7:0
1:0 Джонсън 16' автогол
2:0 Силва 20'
3:0 Настасич 25'
4:0 Негредо 36'
5:0 Туре 60'
6:0 Агуеро 71'
7:0 Джеко 86'

МАН СИТИ: Пантилимон, Демикелис, Клиши, Сабалета, Настасич, Насри (71 - Милнър), Силва (73 - Навас), Туре, Фернандиньо, Агуеро, Негредо (46 - Джеко)

НОРИЧ: Руди, Уитикър (46 - Мърфи), Олсон, Търнър, Басонг, Мартин, Фер, Пилкингтън, Хоусън, Джонсън, Хупър (46 - Елмандер)