Манчестър Сити постигна домакинска победа с 3:0 над Суонзи в мач от 13-ия кръг на Висшата лига, който се игра на "Етихад".

Домакините контролираха мача и заслужено се добраха до успеха, който дойде след попадениe на Негредо в 8-ата минута, както и два гола на Насри в 58-ата и 77-ата минути.

Попадението на испанеца падна от фаул, като това е първият гол от фаул в неговата кариера. 

Гостите не показаха никак лош футбол и дори на моменти владееха повече топката от домакините, но си пропиляха шансовете.

След този мач Сити е на 3-ото място в класирането с 25 точки, докато Суонзи е на 13-ата позиция с 15 точки.
 



Мачът започна по страхотен начин за домакините и още в 20-ата секунда те можеха да вкарат, след като Агуеро бе изведен сам срещу вратаря, но се засуети и би право в ръцете на противниковия страж.

Домакините продължиха с доминацията си и Негредо бе на косъм от гола в 6-ата минута. Той получи пас от Навас и отправи удар от 16-17 метра, който бе изваден в корнер от Тремел.

В 8-ата минута натискът на Сити даде резултат и Негредо вкара след прекрасно изпълнен пряк свободен удар. Испанецът прати топката в ъгъла на вратаря и не му остави шанс да реагира.

Гостуващият тим обаче показа зъби и с прекрасен удар Шелви принуди Пантилимон да показва котешки рефлекс. Халфът прати топката към ъгъла с прекрасна тупалка от 20 метра, но ударът му бе изваден в корнер.

Шелви имаше още една страхотна възможност пред себе си в 19-ата минута, но неговият удар отново бе спасен брилянтно от Пантилимон. Халфът отново стреля силно от дистанция и бе близо до попадение.

Гостите постепенно поеха контрола след 10-ата минута и Васкес имаше много добър шанс да изравни, но пропусна чудесно положение в 22-ата минута, след като от удобна позиция в наказателното поле стреля неточно.

В 28-ата минута Насри с прекрасно извеждащо подаване видя Агуеро в наказателното поле, който отклони топката към вратата, но Тремел изчисти в корнер. След неговото изпълнение Демикелис засече топката с глава, но нацели напречната греда, а след това Агуеро не успя да засече топката от голлинията.

Пет минути след това съдията можеше да отсъди дузпа за гостите, след като Демикелис дръпна за фланелката противников футболист в наказателното поле, но реферът подмина ситуацията.

В 35-ата минута Агуеро направи пробив в наказателното поле на Суонзи, но не успя да отправи удар, тъй като топката му бе избита.

Минута след това гостите стигнаха до добра възможност, но топката бе избита точно от крaка на Посуело, който бе на добра стрелкова позиция.

В самия край на полувремето Де Гузман имаше уникален шанс да изравни, след като излезе сам срещу Пантилимон, но прати топката високо над вратата.

В началото на второто полувреме Негредо получи хубав извеждащ пас, но си поведе дълго топката в наказателното поле и Тремел я улови.

В 50-ата минута Де Гузман опита да прехвърли Пантилимон от малък ъгъл, нo стражът на Сити улови топката.

Две минути след това Навас стреля от диагонала, но ударът му бе прекалено слаб.

В 55-ата минута Агуеро направи много сериозен пропуск, след като от близка дистанция не успя да реализира на празна врата.

Домакините пропуснаха още един чист шанс. Негредо засече с глава топката след центриране от корнер, но тя излезе над вратата.

Сити се доближи до победата след гол на Насри в 58-ата минута. Туре намери чудесно Насри в наказателното поле, след което французинът с хубав удар от точката на дузпата реализира.

Гостите бяха на косъм от изравняване. Пабло Ернандес обаче пропусна страхотна възможност от 13-14 метра и прати топката високо над вратата.

В 64-ата минута Сити пропусна също добро положение. Насри обаче остана под топката след центриране на Агуеро.

Три минути след това Сити пропусна поредното положение. Сабалета се опита технично да прехвърли Тремел, но прехвърли вратата.

Домакините се скъсаха да пропускат и в 70-ата минута Агуеро от малкото наказателно поле прати топката над вратата. 

Точно две минути по-късно отново Кун имаше шанс, но от малък ъгъл прати топката в аут. 

В 77-ата минута Сити вкара и трети гол, дело на Насри. Французинът бе намерен с хубав пас от Сабалета в наказателото поле и със силен удар от близка дистанция направи резултата класически. До края нямаше повече голове.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - СУОНЗИ 3:0
1:0 Негредо 8'
2:0 Насри 58'
3:0 Насри 77'

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Пантилимон, Демикелис, Лескът, Клиши, Сабалета, Насри, Туре, Навас (63 - Коларов), Фернандиньо, Агуеро (79 - Джеко), Негредо (63 - Милнър)

СУОНЗИ: Тремел, Тиендали, Уилямс, Чико, Дейвис, Де Гузман, Шелви, Пабло (62 - Раутлидж), Каняс, Посуело (67 - Дайър), Васкес