Саутхямптън изигра много силен мач и спря победния ход на Манчестър Сити, стигайки до равенство 1:1 в мач от 15-я кръг на английската Висша Лига, игран на стадион "Сейнт Мери".

"Гражданите" започнаха мача по чудесен начин и откриха в 10-та минута с пореден гол на Серхио Агуеро. След известно стъписване обаче "Светците" взеха инициативата и натиснаха съперника пред вратата му.

В края на полувремето те заслужено стигнаха до изравняване след фантастичен гол на Пабло Освалдо. След почивката Саутхямптън продължи да е по-активният отбор, но не стигна до втори гол.

Така мачът завърши наравно и добрата серия на Сити бе прекършена. Тимът на Маурисио Почетино пък прекъсна негативната си поредица от три поредни загуби.


Първи до голово положение стигнаха гостите. В 5-та минута Алваро Негредо получи топката зад защитата, но не си я поведе добре и това позволи на вратаря да я улови. За домакините Стивън Дейвис нанесе силен удар от двайсетина метра покрай страничната греда.
 
В 10-та минута Сити откри резултата. Коларов бе изведен отляво и центрира по земя към точката на дузпата, където Серхио Агуеро засече в мрежата.

Три минути по-късно самият Коларов малко изненадващо стреля с глава след центриране от корнер, но отклони топката неточно покрай вратата.

Саутхямптън притежаваше топката в по-голямата част от времето, но нямаше острота в атаките си. Първата възможност бе в 20-та минута, когато Ловрен засече с глава центриране от корнер, но неточно. Джак Корк пробва мерника си с удар от дистанция, но Костел Пантилимон внимаваше и спаси.

Активизацията на домакините бе факт, но те не можеха да намерят път в подредената защита на гостите. Така Саутхямптън притежаваше топката в огромния процент от времето, но без да стига до голови положения.

За сметка на това Сити имаше златна възможност да вкара втори гол. В 30-та минута Сабалета проби отдясно и поднесе в наказателното поле за Агуеро, но той от десетина метра направи невероятен пропуск и стреля над вратата.

Малко след това домакините имаха чисто положение,след като съдията не видя засадата на Лалана и той получи центриране пред защитата в наказателното поле, но не овладя добре топката и бе неутрализиран. В следващата атака отново Лалана провали добра възможност за отбора си, след като докосна ниско центриране в наказателното поле и така попречи топката да стигне до непокрит съотборник.

В 37-та минута "Светците" направиха невероятен пропуск. Центриране на Люк Шоу не бе пресечено от защитниците на СИти и на втората греда Чембърс засече от само 5 метра дистанция до вратата, но не я уцели. Натискът на Саутхямптън се засилваше и Пантилимон трябваше да спасява топовен удар от дистанция на Уорд-Праус.

Добрата игра на Саутхямптън заслужено бе възнаградена с изравнителен гол в 42-та минута, който със сигурност ще бъде претендент за гол на сезона. Пабло Освалдо развинти защитата на гостите със серия от финтове около ъгъла на наказателното поле, след което отправи хирургически точен удар и заби топката право в горния далечен ъгъл зад безпомощния Пантилимон.

В самия край на полувремето Самир Насри имаше нелоша възможност, след като финтира защитник в наказателното поле, но след това от десетина метра стреля силно над вратата.

Второто полувреме започна с по-активна игра на "гражданите". Удар на Агуеро не бе избит добре от вратаря, но нямаше кой да направи добавка в наказателното поле.

В следващата атака Яя Туре отправи свиреп удар извън наказателното поле и топката мина застрашително близо до страничната греда.

Саутхямптън обаче също атакуваше опасно. Джей Родригес слаломира покрай цялата защита на гостите и остана сам срещу вратаря. Вместо да стреля обаче той реши да финтира и него. Панталимон изби топката от краката му, но тя попадна в Освалдо, който обаче от десетима метра не намери опразнената мрежа.

Малко след това при друг атака на домакините Родригес бе блокиран в наказателното поле от Компани, но топката попадна в Освалдо, който отблизо отправи диагонален удар покрай вратата. В следващата атака пък Дейвис стреля силно извън наказателното поле, но Пантилимон бе стабилен и спаси.

Домакините продължиха да са по-активни и Освалдо получи копващ пас зад защитата в наказателното поле, но не можа да отправи удар и топката му бе избита в корнер. След центрирането Ловрен отново надделя над защитата на съперника, но засече покрай вратата.
 
Сити се бе прибрал в собствената половина, но в средата на полувремето можеше да нанесе изненадващ удар. Агуеро получи топката отляво в наказателното поле и нанесе силен диагонален удар, който преодоля вратаря, но мина покрай вратата.

До края на мача Саутхямптън продължи да е малко по-активният отбор, но сякаш и двата отбора се бяха примирили с равенството.

Саутхямтън - Манчестър Сити 1:1

0:1 Агуеро 10
1:1 Освалдо 42

Саутхямтън: Касанига, Чембърс, Фонт, Ловрен, Шоу, Корк, Уорд-Праус, Дейвис (90 Рийд), Родригес, Лалана (85 Рамирес), Освалдо (77 Ламбърт)

Ман Сити: Пантилимон, Коларов, Компани, Демикелис, Сабалета, Фернандиньо, Милнър (62 Хави Гарсия), Туре (79 Джеко), Насри, Агуеро, Негредо (Хесус Навас)