Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини се извини за гафа в Мюнхен, когато не прецени, че при нов отбелязан гол Гражданите ще завършат първи в групата и направи странна смяна, която не помогна за ново попадение, а тимът му победи Байерн с 3:2.

Той бе силно критикуван от медии и анализатори и въпреки че призна, че е допуснал грешка заяви, че не се притеснява от съперника на 1/8финала в Шампионската лига.

„Това не трябваше да се случва, но може да бъде обяснено много лесно. Преди мача смятах, че трябва да бием с 3:0, за да сме първи, тъй като бяхме паднали с 1:3. След като те вкараха прецених, че вече ни трябва 4:1 и продължих да смятам, че ни е необходима победа с 3 гола разлика. След втория им гол спрях със сметките“ заяви Пелегрини.  

„Допуснах грешка, но все пак се опитвах и да направя така, че да обърнем мача, който губехме с 0:2. При 3:2 обаче продължихме да играем с двама нападатели, така че търсехме гола. В края Байерн ни натисна и затова пуснах Родуел, който трябваше да помогне за отнемането на топката. Извинявам се, че не успяхме да вкараме 4 гола на Байерн Мюнхен“ добави той.

„Не се притеснявам от съперника ни на 1/8финала и не вярвам, че някои отбори са по-слаби от други. Вярвам на отбора, който победи Байерн като гост и това е много по-важно от това, че не сме първи в групата“ изтъкна Пелегрини, чийто отбор утре приема Арсенал в много важен двубой от Висшата лига.