Манчестър Сити продължава с убедителното си представяне и спечели солидна победа с 3:2 като гост на Суонзи в първия мач във Висшата Лига от новата 2014-та година, игран на "Либърти Стейдиъм".

"Гражданите" бяха по-добрият отбор през по-голямата част от мача и заслужено стигнаха до успеха. Фернандиньо откри резултата още в 14-та минута, но точно преди почивката домакините изравниха след гол от засада на Вилфред Бони.

След почивката обаче дори и проливният дъжд, който направи условията за игра много тежки, не можа да попречи на Сити да стигне до победата. Първо Яя Туре изведе тима си напред в 58-та минута със силен диагонален удар. След това в средата на полувремето Александър Коларов сложи точка на спора с нов силен удар, при който обаче вратарят на домакините Герхард Тремел не се намеси добре.

В 91-та минута Бони върна още един гол за Суонзи след страхотен удар от дистанция, но за повече просто нямаше време.

Това бе седма поредна победа за Сити и благодарение на нея тимът излезе начело в класирането с две точки пред Арсенал, който предстои да изиграе своя мач от кръга.

Суонзи от своя страна няма победа вече в 6 поредни мача и може да се свлече във втората половина на таблицата.


Суонзи можеше да открие резултата още в 5-та минута, когато Вилфред Бони получи дълъг пас от Джонатан де Гузман и нанесе свиреп изстрел, който преодоля Харт, но мина много близо до страничната греда.

Малко след това обаче домакините получиха неприятен удар, тъй като Пабло Ернандес се контузи и трябваше принудително да бъде заменен от Лама. Това практически обрече домакините да играят с човек по-малко, тъй като до края на мача тъмнокожото крило игра изключително слабо и загуби почти всяка топка, която получи.

В 13-та минута Сити откри резултата. Центриране от корнер бе изчистено лошо към Фернандиньо пред наказателното поле и той с топовен удар прокара топката между купа от играчи в мрежата.

Малко по-късно гражданите можеха да удвоят резултата. Коларов бе изведен отляво в наказателното поле и поднесе към точката на дузпата за Негредо, но той не успя да уцели топката. Сити имаше и опасна контраатака, започната от Насри през центъра на терена, но след това Джеко се провали с извеждащия пас към Негредо.

Точно в средата на полувремето и домакините организираха хубава атака, при която Джонджо Шелви слаломира покрай защитник и намери пролука за изстрел пред наказателното поле, но след това стреля много неточно.

В следващата атака Суонзи имаше още по-чисто положение. Де Гузман бе изведен покрай защитник на чиста стрелкова позиция в наказателното поле, но след това стреля прекалено слабо и право към Джо Харт, което позволи на вратаря на Сити да спаси.

В ответната атака пък Насри бе изведен зад защитата, но си поведе лошо топката и вратарят я улови под носа му. Малко по-късно пък Джеко нанесе много опасен удар извън наказателното поле и топката мина изключително близо до страничната греда.

В 35-та минута Суонзи можеше да получи дузпа, тъй като удар в очертанията на вратата се удари в ръката на Венсан Компани, но съдията остави играта да продължи.

Към края на полувремето играта се изостри. Първо Коларов игра много добре и намери Джеко на пет метра пред вратата с копващ пас, но нападателят не успя да овладее добре топката.

След това Бони изстреля страховит удар, след който топката профуча на сантиметри от страничната греда и накара Джо Харт с усмивка да си отдъхне.  Самир Насри пък нанесе зрелищен удар от воле от границата на наказателното поле, но прати топката на метър встрани.

В даденото от съдията допълнително време Суонзи изравни резултата. Анхел Ранхел центрира меко в наказателното поле и там Вилфред Бони се пребори с двама защитници и с глава забоде топката в мрежата. На повторенията обаче се видя, че той е бил в тънка засада, останала незабелязана от съдията.

Първото положение след почивката бе в полза на Сити. Чико бе неубедителен в наказателното поле и позволи на Негредо да овладее топката под носа му, но след това от трудна позиция испанският нападател стреля слабо и вратарят спаси.

Сити продължи да играе малко по-активно и в 57-та минута отново излезе напред в резултата. Сабалета се пребори за спорна топка в наказателното поле, след това Яя Туре я взе и нанесе топовен диагонален удар, който след лек рикошет излъга вратаря.

Суонзи можеше да отговори много бързо, когато след центриране от корнер Анхел Ранхел овладя топката в пред вратата, но след лек рикошет тя мина над напречната греда. Секунди по-късно пък силен удар от 15 метра на Ашли Уилямс уцели точно застаналия пред вратата Ранхел.

В този момент домакините натискаха, но в 66-та минута Сити охлади ентусиазма им с трети гол. Александър Коларов започна контраатака по лявото крило, след това вместо да потърси съотборник се вряза към наказателното поле и нанесе много тежък удар от границата на пеналта, който опъна мрежата. За попадението обаче вина имаше и вратарят на домакините Тремел, тъй като топката бе насочена право към него, но той не можа да я избие.

В 72-та минута Джо Харт увисна нелепо при едно центриране от корнер и за малко да доведе до гол, но зад него Уилямс не успя да реагира добре и да засече в опразнената мрежа. В минутите до края темпото на игра спадна значително, като сякаш и двата тима се бяха примирили с резултата.

В първата от дадените от съдията 3 минути допълнително време обаче Суонзи се върна в мача. Бони получи топката пред наказателното поле и не изглеждаше да е на опасна позиция, но веднага нанесе страховит удар по земя, който я прати точно до страничната греда, неспасяемо за Харт.

Суонзи - Манчестър Сити 2:3

0:1 Фернандиньо 14
1:1 Бони 45+2
1:2 Туре 58
1:3 Коларов 66
2:3 Бони 90+1

Суонзи: Тремел, Ранхел, Чико, Уилямс, Дейвис, Шелви (81 Посуело), Де Гузман, Каняс, Пабло (8 Лама), Рътлидж, Бони

Манчестър Сити: Харт, Сабалета, Компани, Настасич, Коларов, Фернандиньо, Туре, Насри (70 Милнър), Навас (90 Родуел), Негредо (60 Хави Гарсия), Джеко