Блекбърн и Манчестър Сити си врътнаха 1:1 в двубой от 3-ия кръг на ФА Къп и така развръзката от тази двойка ще се реши в преиграване на „Етихад Стейдиъм“.

Точен за "гражданите" бе Алваро Негредо в края на първото полувреме, попадението за Блекбърн вкара Скот Дан веднага след почивката.

Гостите от Манчестър привидно контролираха мача, но направиха половин дузина пропуски, с което не успяха да си решат нещата още на "Иууд Парк", а в края на мача можеха дори и да загубят, след като останаха в намален състав, заради изгонване на Анга Дедрик Боята.

Преди тази среща "гражданите" бяха са в серия от седем поредни победи във всички турнири, но така и не успя да надделеят над отбор, който се намира на 28 позиции зад тях в английския футбол.

Играчите на Блекбърн заслужават само отлични думи за представянето си в този двубой и логично си спечелиха преиграване.


Срещата започна с позиционен футбол, като действията в началото се развиваха основно в средата на терена. Постепенно "гражданите" взеха инициативата и можеха да вкарат.

Давид Силва центрира в наказателното поле на Блекбърн от пряк свободен удар, но Хави Гарсия се размина с топката и не успя да вкара от три метра.

В 10-ата минута Тейлър бе изведен зад защитата на Манчестър Сити и се озова сам срещу Костел Пантилимон, но бе маркирана засада. Пет минути по-късно Алваро Негредо излъга защитата на домакините, но си пое твърде силно топката и тя излезе в аут.

Блекбърн отговори с две сериозни положения. Първо в 18-ата минута Тейлър шутира от дъгата на наказателното поле, но в аут, а само минута по-късно Скот Дан с глава не успя да преодолее Костел Пантилимон.

Това бяха силните минути на домакините, но те не успяха да вкарат, а веднъж и бяха ощетени, след като не бе отсъдена игра с ръка на Джолиън Лескът малко пред пеналта. Тези положения стреснаха "гражданите" и те изнесоха играта в по-предни позиции, като понатиснаха домакините.

В 26-ата минута Джеймс Милнър проби пощно отляво и центрира остро в наказателното поле, където обаче Алваро Негредо остана под топката и пропусна. Четири минути по-късно Негредо направи за смях защитата на Блекбърн, но си поведе силно и Робинсън предвидливо излезе и улови.

В 35-ата минута дойде и най-чистото положение за гостите от началото на мача. Тогава Гаел Клиши центрира към Боята, който намери на точката на дузпана Давид Силва, но испанецът стреля с десния крак над гредата. Последва и шанс за Блекбърн, но Руди Гестеде не успя да вкара.

Така се стигна до последната минута на първото полувреме, когато след ъглов удар Един Джеко свали с глава към Алваро Негредо, който отблизо вкара за 0:1.

Трябва да се отбележи, че това попадение бе нередовно, тъй като Негредо бе в засада при подаването на Джеко. Хейнли и Тейлър от състава на домакините пък направиха шоу за зрителите, като едва не се нашамариха по път към съблекалните.

Втората част започна с претенции за дузпа от страна на Сити, но такава правилно не бе отсъдена. В 51 - ата минута Хави Гарсия се освобиди отляво и стреля от ъгъла на наказателното поле, но в аут.

Четири минути по-късно домакините успяха да изравнят. Руди  Гестеде стреля с глава, при което Костел Пантилимон не се намеси авторитетно и подари топката на Скот Дан, който отблизо опъна мрежата на "гражданите" за 1:1.

Този гол даде импулс на футболистите на Блекбърн и те натиснаха сериозно Сити. В 62-ата минута Крис Тейлър можеше да направи и пълен обрат, но стреля в аут.

Постепенно гостите взеха инициативата, но Алваро негредо сътвори три последователни пропуски. две минути по-късно Един Джеко стреля силно, при което Пол Робинсън изби топката, която попадна в Негредо, който обаче на празна врата я прати до дясната греда.

Уникален пропуск, но това не бе всичко, след като Негредо не успя да вкара и в 68-ата минута останал на чиста голова позиция. Нападателят се размина с целта и в 73-ата минута, когато стреля от дъгата на наказателното поле в страни от вратата.

Към края на мача гостите увеличиха темпото и сериозно натиснаха домакините си. Тогава в игра се появи Хесус Навас, който още с влизането си можеше да отбележи, но Пол Робинсън показа класа и спаси отбора си.

В 80-ата минута Яя Туре имаше възможност да донесе победата на Сити, но стреля неточно. Последва и нов пропуск на Навас, който стреля до лявата греда, след като Милнър го изведе отлично в наказателното поле на домакините.

В 85-ата минута обаче безумна глупост на Анга Дедрик Боята, който си изпроси детинско изгонване, позволи на Блекбърн да вземе инициативата и до края да доминира изцяло.

Домакините дори можеха да стигнат до пълен обрат, но в последните секунди Том Кеърни не успя да вкара. Така двата отбора ще преиграват на  „Етихад Стейдиъм“.

Блекбърн - Манчестър Сити 1:1

Голмайстори:
0:1 Алваро Негредо (45)
1:1 Скот Дан (55)

Блекбърн: Робинсън, Хенли, Дан, Хейнли, Спър, Уилямсън, Лоу, Тейлър, Кеърни, Маршъл, Гестеде (80 - Роудс).

Манчестър Сити: Костел Пантилимон, Анга Дедрик Боята, Джолиън Лескът, Матия Настасич, Гаел Клиши, Джеймс Милнър, Фернандиньо (64 - Яя Туру), Хави Гарсия, Давид Силва (88 - Пабло Сабалета), Алваро Негредо (74 - Хесус Навас), Един Джеко.