Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо изведнъж рязко промени мнението си и заяви, че Манчестър Сити не е чак толкова силен, а просто има късмет със съдийските отсъждания.

От началото на сезона португалецът непрекъснато повтаряше, че "Гражданите" имат обигран състав, който е фаворит за титлата.

Само преди два дни той заяви, че Сити е фаворит срещу Челси в дербито между двата отбора в понеделник и е напълно възможно отново да вкара шест гола.

На днешната пресконференция обаче той направи коренно различни изказвания. Първо Моуриньо изказа несъгласие с мнението на мениджъра на Тотнъм Тим Шерууд, който заяви, че Сити е отбор от друга планета.

"Може би за него планетата е Англия", коментира в типичен стил Моуриньо на днешната пресконференция преди кръга.

"Ще видите колко са силни в Шампионската Лига. Ще видите след два месеца".

"Те имаха късмет. Реалността е, че те получиха много ключови решения в тяхна полза".

"Срещу Ливърпул, голът на Рахим Стърлинг. Дузпата срещу Луис Суарес. Срещу Нюкасъл голът, който бе чист гол. Срещу Тотнъм, голът на Майкъл Доусън, дузпата, червеният картон. Те получават всичко. И за да не стане недоразумение, това е просто случайност".

"Съдиите опитват най-доброто и понякога правят грешки. И обикновено през сезона грешките са по равно между отборите. В случая на Сити всичко е в тяхна полза".

"През следващия сезон, от първия ден ще казвам, че сме кандидати да спечелим титлата. През този сезон казвам, че сме кандидати да спечелим следващия мач.  Независимо къде, с кой съперник. Ще го кажа преди мача с Манчестър Сити, преди мача срещу Нюкасъл другата седмица, срещу Уест Бромич. Ще повтарям това".