Челси постигна изключителна победа с 1:0 като гост над Манчестър Сити в мегадербито от 24-ия кръг на Висшата лига.

Бранислав Иванович донесе успеха на "Сините" с попадение в 32-ата минута.

Отборът на Моуриньо изигра перфектен тактически мач и заслужено достигна до успеха в срещата. Това е първата издънка на Сити у дома през този сезон във Висшата лига. По-интересното е, че Сити бе надигран тотално от Челси в този мач.

Освен попадението лондончани нацелиха и цели три греди, които при повече късмет можеха да се превърнат в попадения. Една от тях бе на новото попълнение Неманя Матич, който бе на косъм да вкара феноменален гол с далечен удар. Сърбинът демонстрира страхотна игра през целия мач и впечатли с представянето си. Другото ново попълнение Мохамед Салах бе на пейката, но не успя да дебютира.

След този мач Челси си запазва 3-ото място с актив от 53 точки, докато Сити е втори със същия актив, но с доста по-добра голова разлика. Лидер пък остава Арсенал с 55 точки.
 



Мачът започна с груба грешка на Чех още в 25-ата секунда на мача, която можеше да донесе до неприятности за Челси. Стражът излезе неразчетено извън наказателното поле, за да избие топката, но в крайна сметка не се стигна до нищо опасно.

Първото реално положение в мача бе за домакините в 3-ата минута. Негредо навлезе в наказателното поле и отправи удар от малък ъгъл, но топката така и не намери очертанията на вратата.

Домакините постепенно овладяха контрола над играта през първите минути.

В 8-ата минута Челси стигна до добър шанс. Компани се сблъска с Настасич и Вилян навлезе в наказателното поле, но прибърза с центрирането си.

Две минути след това след остро центриране на Коларов, Туре бе на косъм да вкара, но се размина с топката на далечната греда и не му достигна много малко, за да засече кълбото във вратата.

В 18-ата минута Сити пропусна още един страхотен шанс. Туре навлезе в наказателното поле и центрира ниско към границата на малкия пеналт, а Силва отклони топката към посока вратата. Тя обаче илзезе с много малко в аут.

Темпото на игра продължи да бъде високо и през следващите минути, а Сити така и не успяваше да стигне до така желаното попадение.

В 27-ата минута Силва стреля от наказателното поле към противниковата врата, но топката се отби в тялото на Матич.

Минута по-късно Челси изпусна уникален шанс - четирима футболисти на "Сините" бяха срещу един футболист на Сити.

Рамиреш отправи удар от близка дистанция, но Харт изби топката, а след това Вилян със задна ножица не успя да се разпише и прати топката в аут.

Челси успяваше да демонстрира по-голяма хитрост през първия половин час на срещата.

В 32-ата минута Челси заслужено стигна до попадение, дело на Бранислав Иванович.

Първоначално Рамиреш стреля от близка дистанция, но топката се отби в противников футболист.

Кълбото обаче достигна до сърбина, който с прекрасна тупалка от границата на наказателното поле не остави шансове на вратаря.

Две минути след това Навас можеше да прехвърли Чех от наказателното поле, но стражът се справи със ситуацията.

Челси продължи с брилянтната си игра в мача. В 36-ата минута Ето'о се опита да намери свой съотборник в малкия пеналт, но пасът му бе стопиран. Малко след това Азар стреля от границата на наказателното поле, но стража на противника улови.

Няколко минути след това Джеко пробва късмета си за домакините, но не сполучи особено с опита си за удар.

В 43-ата минута Ето'о тресна напречната греда от близка дистанция и пропусна страхотен шанс за удвояване н преднината. Той засече кълбото от близка дистанция, но не сполучи.

Трагичното преставяна не Сити в заключителните минути на продължи и Ето'о излизаше сам срещу вратаря в самия край на частта, но в последния момент топката му бе отнета от Настасич, който предотврати попадение.

Второто полувреме не започна никак добре за Сити и в 49-ата минута домакините бяха на косъм да инкасират втори гол.

Азар имаше шанс да стреля от точката на дузпата, след като топката достигна при него, но опита технично да подаде към свой съотборник и опропасти ситуацията. Секунди след това Вилян отправи мощен удар от близка дистанция, който рикошира в противников футболист и топката излезе в аут.

В 52-ата минута Сити изпусна страхотен шанс. Яя Туре стреля в далечния ъгъл от наказателното поле, но топката премина на сантиметри встрани вратата.

Челси отговори подобаващо и Матич отправи страхотен удар минута след това, който срещна горната греда. Сърбинът стреля от далечна дистанция и бе на косъм да вкара феноменален гол.

В 58-ата минута Челси получи шанс да изпълни фаул на около 25 метра, но ударът на Луис се отби право в стената.

През следващите минути на терена не се стигна до нищо кой знае интересно.

В 66-ата минута Кейхил бе на косъм от гол, но неговият удар с глава нацели гредата, като това бе трета греда за Челси.

Минута след това Йоветич опита да стреля успоредно на голлинията, но Кейхил изби пред нея.

Сити постепенно пое инициативата, като това стана благодарение на Йоветич, който раздвижи играта на отбора. В 74-ата минута Силва бе на косъм от гол, но Чех по фантастичен начин с върха на пръстите си изби топката.

Испанецът пропусна страхотен шанс за отбора си и минута след последното си положение от 4-5 метра прати топката в аут.

В 87-ата минута Моуриньо имаше претенции за червен картон на Настасич, тъй като той фаулира противников футболист като последен футболист в защитата на Сити, макар това да стана около средата на терена. Въпреки усилията все пак Сити не стигна до изравнителен гол и трите точки отидоха в сметката на Челси. В самия край се наложи Чех да спасява силен удар на Йоветич, а това бе и последното положение.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - ЧЕЛСИ 0:1
0:1 Иванович 32'

МАН СИТИ: Харт, Компани, Демикелис, Сабалета, Коларов, Настасич, Силва, Туре, Навас, Негредо (57 - Йоветич), Джеко

ЧЕЛСИ: Чех, Тери, Кейхил, Иванович, Луис, Аспиликуета, Вилян (90 - Микел), Рамиреш, Матич, Азар (93 - Ба), Ето'о (82 - Оскар)