Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини отхвърли твърденията на Жозе Моуриньо, че Челси не е сред големите фаворити за титлата във Висшата Лига.

След победата на лондончани над "гражданите" в началото на седмицата, Моуриньо в типичен негов стил заяви, че в битката за титлата има два големи фаворита (на английски коне) - Арсенал и Манчестър Сити, както и едно малко конче - Челси.

"Може да са малко конче, ако той мисли така. Може да са малко, но много богато конче", отвърна Пелегрини на днешната пресконференция.

"Този отбор е изхарчил най-много пари в последните 10 години. Това е отборът, който изхарчи най-много пари тази година. И това е отборът, който изхарчи най-много пари на този трансферен прозорец. Така че малко, но богато конче".

"През последните два мача той показа, че има силен отбор с някои страхотни играчи. Мисля, че те са фаворити. Той смята, че ако победи, обира похвалите, но ако загуби, не носи отговорност".

"Това е начинът, по който той се държи. Всеки се държи по начина, по който смята, че е най-добре за отбора. Аз мисля, че битката ще е много оспорвана с Арсенал и Челси".

"Арсенал е фаворит, защото имат две точки преднина. От 24-те мача, които сме играли, Арсенал бе начело в 16 или 17 кръга. Те имат важно предимство. Сигурен съм, че трите отбора ще се борят до края за титлата".

"Гостуването ни срещу Норич е много труден мач. Много е важно как отборът ще реагира след загубата у дома. Играем срещу добър отбор в Норич. Отбор, който се опитва да игра. Така че се надяваме да победим отново. Ще е съвсем различен мач от този през есента, когато победихме със 7:0. Те ще търсят реванш".