Манчестър Сити допусна нова грешка, след като не успя да спечели гостуването си в Норич и двубоят от 25-ия кръг на Висшата лига завърши 0:0. 

Така само за седмица Гражданите загубиха 5 точки и това ги остави на 2 точки от лидера Челси и на една зад Арсенал, като заемат трета позиция. 

Като цяло обаче Гражданите играха слабо и могат да се сърдят само на себе си. Канарчетата пък си отмъсиха за разгрома с 0:7 по-рано през сезона и взеха важна точка в битката си за оцеляване, като имат 25, но все още са близо до тройката на дъното. 

Мартин Демикелис запази мястото си за Манчестър Сити, но бе върнат в защита. Джеймс Милнър се появи в халфовата линия, а Стеван Йоветич стартира в предни позиции. Джоузеф Йобо пък записа дебют за Норич и това бе първия му мач в английския шампионат от 2010-а. 

Домакините стартираха амбицирано и Нейтън Редмънд проби по левия фланг и центрира, но в наказателното поле нямаше кой да засече и не се стигна до удар към вратата. 

След това Йобо почти сбърка фатално, след като не успя да изчисти и топката стигна до Давид Силва, но след това бившият футболист на Евертън протегна крак в последния момент и се реваншира за пропуска си. 

Канарчетата обаче действаха със самочувствие. Удар от малък ъгъл на Редмънд бе силно неточен, а след това Хуупър прати една отбита топка в мрежата от близко разстояние, но попадението правилно бе отменено заради засада. 

Последва незачетен гол и за гостите на Йоветич, като засадата бе при подаването към Негредо по-рано в ситуацията. Последва удари на Сабалета, минал близо до целта като едва след средата на първото полувреме Гражданите станаха по-опасни. 

В 36-ата минута последва и удар в гредата на Негредо, когато след корнер Демикелис отклони топката и испанецът преодоля Руди, но не и напречната греда. В края изстрел на Йоветич бе спасен от вратаря на домакините, който гарантира, че почивката ще дойде при 0:0. 

Очакванията бяха, че след нея Небесносините ще станат още по-активни, но това не се случи и домакините отново действаха добре организирано и спокойно, като не допускаха опасности пред вратата си. 

Ръсел Мартин дори почти хвърли в екстаз феновете на домакините, когато получи подаване от Хуупър и стреля мощно от въздуха, но над вратата. Пелегрини очаквано реагира и пусне Джеко вместо Йоветич. Босненецът стреля неточно при една добра ситуация, а отборът му продължаваше да се мъчи. 

В последните минути Канарчетата се бяха окопали близо до своята врата, но Сити не намираше начин да ги преодолее. Удар на Навас мина близо до целта, а след това Милнър не центрира по най-добрия начин. 

В самия край домакините едва не изкопчиха победата, след като удар на Редмънд мина много близо до целта, а и Пилкингтън получи шанс, но не  бе точен. Останаха съмнения и че Яя Туре трябва да бъде изгонен за умишлен удар срещу Рики ван Волфвинкел, но реферът не отсъди нищо. 

Норич – Манчестър Сити    0:0

Норич: Руди, Мартин, Йобо, Басонг, Олсон, Редмънд, Тетей, Джонсън, Пилнкингтън (93 Уитакър), Фер, Хуупър (68 Ван Волфсвинкел)
Манчестър Сити: Харт, Сабалета, Компани, Демикелис, Клиши, Навас, Милнър, Туре, Силва, Йоветич (61 Джеко), Негредо (77 Коларов)