Лошото време на Острова отложи два двубоя от 26-ия кръг на Висшата лига. Мачовете са Манчестър Сити – Съндърланд и Евертън – Кристъл Палас, които трябваше да се играят тази вечер от 21,45 часа българско време. 

По-рано през деня излезе информация, че двубоите ще се състоят, въпреки лошите атмосферния условия, но около час преди сблъсъка стана ясно, че те са отложени заради много силен вятър в района. 

„Манчестър Сити може да потвърди, че тазвечершният двубой срещу Съндърланд заради рязко влошаване на времето. Сигурността на феновете, които вече са на стадиона или пътуват за него, не може да бъде гарантирана. Решението е съгласувано с полицията. И двамата мениджъри и съдиите подкрепят решението” се казва в сайта на Гражданите. 

Малко по-късно стана ясно, че и сблъсъкът на „Гудисън Парк” между Евертън и Кристъл Палас няма да се състои. Причината са щети по сграда в града, предизвикани от бурния вятър, което е довело до опасения за сигурността на феновете. 

Двубоят между Стоук и Суонси пък започна с 15 минути закъснение, след като и тази среща имаше опасения, че може да бъде отложена.