Жребият за четвъртфиналите на ФА Къп беше изтеглен малко преди да започне мача между Арсенал и Ливърпул. В следващата фаза на турнира ще видим повторение на финала от миналата година. Носителят на трофея Уигън среща Манчестър Сити. Този път обаче срещата няма да е на "Уембли", а на "Етихад" в Манчестър.

Това е и единственият сблъсък от четвъртфиналите, в който и двата отбора са известни. Уигън победи миналия сезон Манчестър Сити на финала в турнира и взе първия си трофей в историята. Гол на Бен Уотсън в 91-ата минута донесе победата на Латикс с 1:0 на "Уембли" миналата година. 

Сега една дивизия дели двата отбора, а мача ще е много емоционален за мениджъра на Латикс Уве Рьослер, който игра в Манчестър Сити между 1994 и 1998 г. Сега за първи път ще води тим срещу бившия си отбор.

На четвъртфиналите, които ще са на 8 и 9 март, може да видим мърсисайдско и шефилдско дерби. Евертън ще гостува на победителят от срещата Арсенал - Ливърпул и ако червените продължат напред ще се сблъскат с местния съперник. 

В следващата фаза може да се сблъскат и двата отбора от Шефилд. Срещата между Уензди и Чарлтън бе отложена заради лошото време, а ако Юнайтед победи Нотингам може да видим местно дерби за класиране на "Уембли". Победителят от сблъсъка утре между Брайтън енд Хоув Албиън и Хъл Сити ще се изправи у дома срещу Съндърланд.

 

Жребий за четвъртфиналите:

Арсенал/Ливърпул - Евертън

Брайтън/Хъл - Съндърланд

Шефилд Юн/Нотингам - Шефилд У/Чарлтън

Манчестър С - Уигън

Мачовете са на 8 и 9 март