Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини се извини за коментарите си по адрес на съдията Йонас Ериксон, който ръководи двубоя с Барселона във вторник.

Чилиецът бе силно разочарован от отсъдената дузпа и дори заяви, че реферът не е бил безпристрастен, заради което може да отнесе наказание. Днес той опита да замаже случилото се.

„Когато загубиш важен мач по такъв начин си ядосан и вероятно казах нещо, които не трябваше. Затова се извинявам за думите си“ заяви Пелегрини преди сблъсъка със Стоук от Висшата лига.

„Искам обаче да изясня това, което казах, тъй като не съм отправил обвинения към никого, нито към съдията, нито към УЕФА, нито към никого. За мен арбитърът реши двубоя, тъй като не отсъди нарушение в наша полза, а след това веднага показа червен картон и изгони Демикелис“ добави той.

„Винаги съм твърдял, че съдийството е много трудна професия, защото трябва да се взимат решения за части от секундата, а ситуациите се снимат от няколко камери, които могат да покажат грешки“.

„Той просто нямаше ден и реши мача. Зная обаче, че не е искал да помогне нито на Барселона, нито на Манчестър Сити. Видя се на повторенията, че имаше нарушение за червен картон, което бе много близо до наказателното поле. Не съм казал, че е лош съдия, нито че не трябва да свири в Шампионската лига“.

„Не съм обидил шведския футбол. Просто изтъкнах, че той ръководи мачове предимно от местния шампионат и може би е по-добре по-опитен арбитър да бе назначен. Освен това споделих, че след като съдията е ощетил Барселона в предишен двубой не е добре за бъде назначаван на техен двубой, но в крайна сметка не аз взимам решения за назначенията“ каза още Пелегрини.