В Манчестър Сити са оптимисти, че голмайсторът на отбора Серхио Агуеро няма да отсъства дълго време от игра след поредната си контузия в бедрото.

Аржентинецът бе заменен на почивката на мача с Барселона в сряда заради разтежение и въпреки че резултатите от прегледите му още не са известни, в тима са обнадеждени, че не е пострадал сериозно.

„Серхио вероятно ще знае в събота каква е контузията. Трябва да минат 48 часа от изследванията, за да е ясно за какво става въпрос. Мисля обаче, че не е нещо сериозно и той ще се наложи да отсъства само 2 седмици“ заяви мениджърът Мануел Пелегрини.

В този период обаче е дербито срещу Манчестър Юнайтед, което бе насрочено, така че Агуеро най-вероятно ще пропусне и този сблъсък, както и двубоите преди това срещу Хъл и Фулъм. По-рано през сезона нападателят не игра около месец заради подобен проблем.

Стеван Йоветич и Матия Настасич също са контузени, но надеждите са, че през следващата седмица могат да се завърнат. Майка Ричардс също е с поредна травма.

Иначе утре Гражданите подновяват борбата във Висшата лига с гостуване на Тигрите, след като вече имат 3 мача по-малко от лидера Челси и разликата до върха е именно 3 точки.

„Трябва всеки да работи здраво, за да останем в борбата във Висшата лига“ изтъкна чилиецът, чийто тим до края на сезона ще трябва да гостува на Ливърпул и Арсенал.