Манчестър Сити постигна изключително важна домакинска победа с 5:0 над Фулъм в мач от 31-ия кръг на Висшата лига, който се игра на "Етихад".

В герой за домакините се превърна Яя Туре, който наниза хеттрик и допринесе до голяма степен за крайния успех. Африканецът се разписа в 26-ата и 54-ата минути след дузпи, а в 65-ата минута вкара с хубав удар от дистанция. Четвъртото попадение бе дело на Фернандиньо в 84-ата минута, а крайният резултат оформи Демикелис в 88-ата.

Гостите играха с човек по-малко почти цяло второ полувреме заради червения картон на Аморебиета в 53-ата минута.

След този мач Сити е с 63 точки и заема 3-ото място. Фулъм пък е на последната 20-а позиция с 24 точки.
 



Срещата започна с добро темпо, като домакините създадоха първата по-интересна ситуация в 8-ата минута, когато след поредица от пасове между футболистите на Сити Сабалета центрира коварно в наказателното поле, но Стокдейл успя да се намеси и да изчисти.

Две минути след това Сидуел игра с ръка в наказателното поле, но реферът не даде дузпа за Сити, тъй като не видя ситуацията, а и изглеждаше, че играта на футболиста на гостите е неволна.

В 17-ата минута Милнър отправи много хубав удар след нескопосано изчистване на топката от страна на отбраната на Фулъм, но Стокдейл бе на мястото си.

Няколко минути след това гостите имаха страхотни шансове чрез Уоудрау и Ричардсън. Ударът на първия обаче срещна тялото на Лескът.

Сити обаче получи правото да изпълни дузпа в 25-ата минута, след като Негредо падна в наказателното поле, след съприкосновение с Аморебиета. На повторенията се видя, че дузпата е леко пресиленa, но имаше контакт.

Зад топката застана Яя Туре, който бе безгрешен и откри резултата за своите.

В 36-ата минута Силва можеше да реализира и да удвои преднината на домакините, но благодарение на вещата намеса на Аморебиета Фулъм не допусна гол. Той игра с глава и изчисти топката пред границата на вратарското поле.

В самия край на полувремето пък удар на Коларов намери напречната греда.

След почивката домакините започнаха по-активно и владееха инициативата през първите минути.

Сити увеличи преднината си в 54-ата минута след втора дузпа, която бе реализирана отново от Яя Туре. И този път дузпата бе заради нарушение на Аморебиета, този път срещу Силва, заради което бранителят получи червен картон.

В следващите минути темпото на игра поспадна, а в 60-ата Коларов реши да тества Стокдейл с удар от 30 метра, който бе и доста неточен.

В 65-ата минута Туре оформи своя хеттрик след прекрасен удар от дистанция при който не остави шансове на Стокдейл изобщо да реагира.

В 84-ата минута Фернандиньо вкара страхотен гол с плътен удар от малък ъгъл, като топката срещна напречната греда преди да влезе във вратата. Четири минути след това Демикелис оформи крайния резултат. Стокдейл спря топката при опита на Йоветич да вкара, като го направи с краката си, но аржентинецът бе на точното място и довкара кълбото във вратата.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - ФУЛЪМ 5:0
1:0 Туре 26' дузпа
2:0 Туре 54' дузпа
3:0 Туре 65'
4:0 Фернандиньо 84'
5:0 Демикелис 88'

МАН СИТИ: Харт, Демикелис, Лескът, Сабалета, Коларов, Насри (82 - Йоветич), Милнър, Силва (68 - Навас), Туре (77 - Родуел), Фернандиньо, Негредо

ФУЛЪМ: Стокдейл, Хейтинга, Рийзе, Аморебиета, Хангеланд, Ритер, Сидуел, Ричардсън (55 - Холтби), Квист, Качаниклич (56 - Робъртс), Уоудрау