Сити тресна с 3:0 Юнайтед на "Олд Трафорд" и взе битката за Манчестър. Два гола в мача заби Един Джеко, а един добави Яя Туре.

"Гражданите" изиграха отличен мач, тотално надиграха "червените дяволи" и заслужено си взеха победата и трите точки.

Така Сити се изкачи на второто място в класирането, само на три точки от Челси, но и с два мача по-малко от лондончани.

"Небесносините" вече имат четири победи и две загуби в последните шест дербита с Юнайтед.

Домакините пък от своя страна за пореден път разочароваха през този сезон и са доста далеч от заветното четвърто място.

В момента "червените дяволи" са на незавидното седмо място, като са на сериозна разлика от Арсенал и Топ 4.


"Гражданите" започнаха страховито мача и успяха ва вкарат още в 43-ата сикунда на срещата.

Тогава Давид Силва навлезе мощно в наказателното поле на "червените дяволи" и стреля технично, но Рафаел успя да блокира топката, но тя отиде в Самир Насри, който натресе дясната реда, а при добавката Един Джеко не сгреши и без проблеми опъна мрежата за 0:1.

Сити продъжи да доминира и беше близо до втори гол. Яя Туре се освободи в центъра и стреля опасно, но топката мина в страни от вратата на домакините.

В 9-ата минута Карик сгреши детински, но за негово щастие гостите не се възползваха от подаръка и не успяха да вкарат. Девет минути по-късно "небесносините" стигнаха до ново положение.

Давид Де Хея не успя добре да изчисти една топка, при което Давид Силва намери Един Джеко сам срещу Де Хея, но той не успя да го преодолее. В ответната атака Юнайтед можеше да изравни.

Мата проби по лявото крило и поднесе топката на Дани Уелбек, на точката на дузпата, но там Компани със сетни усилия подложи крак и изчисти.

Постепенно темпото се успокои, а играта се пренесе основно в средата на терена, като двата отбора спокойно разиграваха, без каквито и да било голови възможности.

В 24-ата минута "червените дяволи" сътвориха бърза контра, при която Кревърли изведе Уейн Руни отдясно, но той не успя да намери Дани Уелбек, който бе непокрит на дузпата.

Последва и пропуск за Фелайни, но белгиецът бе неточен. Това бяха силните минути на Юнайтед, но червените не се възползваха от шансовете си и не успяха да вкарат.

След половин час игра Уейн Руни се измъкна от защитата на гостите и стреля остро, но Джо Харт спаси. До края на полувремето "червените дяволи" натиснаха, но така и не успяха да изравнят, а и стигнаха само до едно сериозно положение, но Мата стреля в аут.

Второто полувреме започна с нови атаки на Сити, които можеха да вкарат и втори гол в 53-ата минута. Тогава след корнен Компани отклони топката с глава към Фернандиньо, който обаче отблизо стреля над гредата.

Последва контра за "червените дяволи", при която Руни проби по крилото и центрира остро в наказателното поле на "гражданите", но там Демикелис се намеси авторитетно и успя да изчисти.

Така се стигна до 56-ата минута, когато след ъглов удар Един Джеко засече от въздуха топката и опъна мрежата на Де Хеа за 0:2. След това попадение Сити изцяло взе инициативата и заложи на спокойни разигравания в средата на терена.

От своя страна домакините бяха в нокдаун и не знаеха какво се случва и как да противодействат на "небесносините". След час игра Уейн Руни се освободи през центъра и шутира от дъгата на наказателното поле, но над гредата.

Последва опасен удар на Фернандиньо, но в аут. В 70-ата минута Руни отново надигра защитата на Сити и стреля, но Джо Харт бе на мястото си и без проблеми спаси. Малко по-късно Юнайтед стиган до най-чистото си положение до този момент.

Рафаел проби по дясното крило и пусна към Дани Уелбек, който технично стреля от вратарското поле, но Джо Харт бе на мястото си и отрази, макар и с малко късмет.

"Червените дяволи" натиснаха и се опитаха да наложат преса и да стигнат до гол, но защитата на Сити издържа и правилно затвори празните пространства и не даде повече шансове на Юнайтед.

Дейвид Мойс хвърли всичко в атака и направи бързи смени в нападението си, но така и не успя да изненада колегата си Пелегрини.

Постепенно "гражданите" отблъснаха напъните на домакините и успяха да изнесат играта в средата на терена. В 85-ата минута Уейн Руни стреля от ъгъла на наказателното поле, но неточно в аут.

До края Сити контролираше действията на терена и заслужено вкара и трети гол. Негов автор стана Яя Туре в последната минута и гостите си взеха победата и трите точки.

Така "гражданите" вече са само на три точки от Челси и имат два мача по-малко от лондончани в битката за титлата.

Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 0:3

Голмайстори:

Един Джеко (1)

Един Джеко (56)

Яя Туре (90)

Манчестър Юнайтед: Де Хея, Рафаел, Фърдинанд, Джоунс, Евра, Карик, Клевърли (46 - Шинджи Кагава), Фелайни (66 - Антонио Валенсия), Мата, Уелбек (77 - Ернандес) и Руни

Манчестър Сити: Харт, Сабалета, Компани, Демикелис, Клиши, Яя Туре, Фернандиньо, Насри (74 - Милнър), Силва, Навас (68 - Хави Гарсия), Джеко (80 - Негредо)