Манчестър Сити вече има значително по-малки шансове да спечели титлата, след като отборът допусна изненадваща издънка срещу Съндърланд у дома в отложена среща от 26-ия кръг на Висшата лига. Двата тима завършиха 2:2 на "Етихад".

Нещо повече, Сити дори можеше да загуби, ако не бе късният гол на Насри малко преди края на редовното време.

След този мач "Гражданите" са 3-и в класирането с актив от 71 точки, като тимът е на 6 точки от лидера Ливърпул, но има мач по-малко от "Мърсисайдци".

Манчестърци поведоха след ранен гол, след като Фернандиньо се разписа във 2-ата минута, но гостите показаха добър футбол през целия мач и с оглед на случващото се на терена донякъде напълно логично обърнаха нещата в своя полза.

Уикъм се отчете с голове в 71-ата и 83-ата минута и така направи обрата в мача пълен. Насри обаче спаси Сити от позорна загуба в 88-ата минута.

Въпреки ремито Съндърланд остава 20-и в класирането с актив от 26 точки, като тимът е на 6 точки от спасителната зона. 
 



Домакините започнаха мача на много високи обороти и още във 2-ата минута Сити стигна до попадение, дело на Фернандиньо. 

Агуеро отне топката около средата на терена, възползвайки се от груба грешка на Кетърмоул, след което подаде към Негредо, който технично пропусна кълбото за нахлуващия в наказателното поле бразилец. 

В крайна сметка бившият футболист на Шахтьор Донецк със силен удар от близка дистанция препарира противниковия страж и даде аванс на тима си в резултата.

Гостите бяха на косъм от изравнителен гол, след като О'Шей бе оставен непокрит пред малкото наказателно поле след едно центриране, но от близка дистанция прати изненадващо топката в аут след удар с глава.

В 10-ата минута Агуеро отправи мощен удар от 25 метра, но Маноне изби топката. След това тя достигна до Фернандиньо, който отправи удар от наказателното поле, но прати топката над напречната греда.

Проблемите в отбраната на домакините обаче продължиха, тъй като за втори път от началото на мача О'Шей имаше реален шанс да вкара след центриране, но и този път ударът му с глава бе неточен.

Гостите пропуснаха и трети много добър шанс. След прекрасно изградена атака Борини бе намерен в наказателното поле, но вместо да комбинира със съотборника си, който бе до него, той стреля от малък ъгъл и топката мина на половин метър встрани далечната греда.

Доста изненадващо след 15-ата минута Съндърланд наложи силен натиск на Сити. 

С 23-ата минута Джонсън отправи удар от 20 метра, който мина встрани вратата.

През следващите минути темпото на игра не бе особено високо, като не се стигна до интересни ситуации пред двете врати.

В играта на Сити не се забелязваше никаква агресия в минутите до края на полувремето. 

В 40-ата минута все пак домакините направиха прекрасна контра, но пасът на Негредо към навлизащия в наказателното поле Агуеро бе спрян от противников футболист.

Две минути след това Агуеро падна в наказателното поле, но в ситуацията не бе отсъдена дузпа, при това правилно.

Второто полувреме започна със ситуация за Сити и в 48-ата минута Агуеро навлезе в наказателното поле и центрира за намиращия се около пеналтерията Негредо. Ударът с глава на испанеца обаче премина над напречната греда.

През следващите минути Сити опита да наложи натиск над противника и създаде няколко интересни атаки от които обаче не произлезе нищо интересно. 

В 55-ата минута Фернандиньо направи хубав пробив по фланга, след което видя Агуеро, а аржентинецът навлезе в наказателното поле и отправи удар, който бе спасен с върха на пръстите от противниковия страж.

Няколко минути след това Йоветич отправи хубав удар от дъгата в който обаче нямаше достатъчно сила, за да затрудни Маноне. Италианецът без проблеми улови топката, но изпълнението на нападателя бе хитро. 

В 65-ата минута черногорецът опита атрактивно изпълнение със странична ножица в наказателното поле, но опитът му бе доста нескопосан и топката излезе много в аут. 

Пет минути след това Насри отправи невероятно неточен удар от близка дистанция и извади топката в тъч, вместо да реализира второ попадение за тима си. 

Гостите бяха на косъм от гол в 71-ата минута, но Харт спаси отбора си, след като отрази удар от близка дистанция на Колбак. 

Две минути след това Уикъм изравни резултата. При това напълно заслужено. Той бе оставен непокрит на далечната греда и засече с крак топката след прекрасно центриране на Джакерини. 

В 77-ата минута Йоветич отправи удар от границата на наказателното поле, който бе доста неточен. Пет минути след това Сити пропусна добър шанс. Коларов намери Джеко в наказателното поле, но босненецът не нацели вратата.

Шест минути след това Харт тотално закопа домакините, след като допусна изключително лек гол. Уикъм бе изведен на прекрасна позиция и от няколко метра вкара в близкия ъгъл на вратата, на Сити.

Така сътвори пълен обрат срещу "Гражданите". Стражът на Сити пък не си бе хванал ъгъла, което бе задължително в случая, и имаше главна вина за попадението. Прекрасното подаване за втория гол към Уикъм отново бе на Джакерини, който асистира и за първото попадение.

В 88-ата минута Насри изравни резултата. След много силен удар от точката на дузпата Маноне тотално провали тима си, след като изпусна по нелеп начин въртеливата топка и тя влезе във вратата му. 

Минута след това французинът направи умопомрачителен пропуск и от 5-6 метра пропусна да вкара топката във вратата на Сити, като я прати в аут, а до края не паднаха повече голове.


МАНЧЕСТЪР СИТИ - СЪНДЪРЛАНД 2:2
1:0 Фернандиньо 2'
1:1 Уикъм 73'
1:2 Уикъм 83'
2:2 Насри 88'

МАН СИТИ: Харт, Компани, Демикелис, Сабалета, Коларов, Насри. Милнър, Гарсия, Фернандиньо, Агуеро (56 - Йоветич), Негредо (68 - Джеко)

СЪНДЪРЛАНД: Маноне, Браун, О;Шей, Вергини, Алонсо, Джонсън, Кетърмоул, Ларсон (68 - Джакерини), Колбак, Уикъм, Борини (69 - Скоко)