В Манчестър Сити продължават да стискат палци, че плеймейкърът Давид Силва ще успее да се възстанови за домакинството на Уест Бромич в понеделник.

Испанецът не игра срещу Съндърланд в сряда заради проблем в глезена и без него Гражданите стигнаха само до 2:2, което бе сериозен удар по надеждите им за титлата.

Все още обаче не е ясно дали полузащитникът ще успее да се оправи за сблъсъка, като и Хесус Навас, който също пропусна сблъсъка с Черните котки, остава под съмнение. Както е известно и Яя Туре също е аут.

„Ситуацията по отношение на контузените играчи е същата. За момента Яя Туре, Давид Силва и Хесус Навас са с травми. Яя се подобрява, но няма как да се върне толкова бързо. Ще видим как ще се чувстват Силва и Навас“ изтъкна Пелегрини.

Той продължава да не може да използва централния бранител Матия Настасич, който не е играл от февруари. Неочаквани пропуски в отбраната на Демикелис и Компани струваха ценни победи на Сити, но въпреки това Небесносините запазват вяра, че ще стигнат до титлата.