Богаташите от ПСЖ и Манчестър Сити ще се разминат леко, въпреки сериозното нарушаване на правилата на Финансовия Феърплей.

Двата клуба са сред многото клубове, разследваните от УЕФА за финансови неуредици. Единствено ПСЖ и Манчестър Сити обаче са тези, които надхвърлят толкова сериозно бюджетите си, докато при другите отбори става дума за закъснели плащания или неизрядни документи.

Според правилата на ФФП, клубовете, които не спазват ограниченията, могат да бъдат извадени от евротурнирите. Засега обаче от УЕФА няма да налагат тази санкция.

"Първите решения ще бъдат обявени в началото на май. Но ако очаквате кръв и сълзи, ще бъдете разочаровани", коментира президентът на УЕФА Мишел Платини пред вестник Паризиен.

"Ще има някои тежки наказания, но няма да има изключване от европейските турнири".

Платини коментира и специфичната ситуация с изключително високите спонсорски договори, които имат ПСЖ с катарската туристическа агенция и Манчестър Сити с Етихадските авиолинии.

"Не мога да говоря специално за отделен клуб, не ми е това работата. Просто ще кажа, че финансовият модел на ПСЖ е отличителен и нетипичен".

"Договорът за имиджа с Катарския офис по туризма е иновативен. Само това мога да кажа. Но дали е оправдан? Дали стойността на договора е правилна? Тези въпроси трябва да бъдат решени от експертите".