Манчестър Сити готви продажбата на трима от своите футболисти. Според английското издание "Дейли Стар" Матия Настасич, Хави Гарсия и Алваро Негредо ще напуснат отбора.

"Гражданите" не разполагат с достатъчно голяма квота за чуждестранни футболисти към днешна дата, а Елаким Мангала пък е поредният чужденец, който ще подсили отбора. Освен това отборът има нужда да продава, за да привлича нови попълнения, според правилата на финансовия Феър Плей. 

От Сити имат право да включат 16 чуждестранни футболисти в състава си от 21 души за Шампионската лига, а освен това и няколко местни играчи в това число. 

Именно това бе една от основните причини Гарет Бари и Джолеън Лескът да си тръгнат от отбора, а освен това се очертава Джак Родуел, Майка Ричардс и Скот Синклеър също да се разделят със Сити.

От Сити пък се нуждаят от продажби на свои играчи, за да може отборът да набере средства за трансфери, тъй като според финансовия Феър плей отборът няма право да харчи над 49 милиона паунда през това лято за трансфери.

Отборът обаче вече даде 12 милиона паунда от тях за Фернандо, 4,5 милиона за Уили Кабайеро и се очаква сделката за Мангала да бъде на стойност 32 милиона паунда.