Английският шампион Манчестър Сити записа успех с 4:1 над американския Спортинг Канзас в първия си мач от турнето в Щатите.

Срещата се игра на стадион "Спортинг Парк" в Канзас, а "Гражданите" демонстрираха добра игра.

Мениджърът на английския тим Мануел Пелегрини заложи на доста младоци и резерви в тази среща, като липсаха звездите на тима, които играха на Мондиала в Бразилия.

С прекрасен удар от воле около дъгата в 3-ата минута Зукулини даде аванс на Сити, като след неговия изстрел топката срещна страничната греда и влезе във вратата на домакините.

Сапонг успя обаче да изравни резултата в 30-ата минута, след като бе намерен непокрит сам срещу вратаря в наказателното поле и безпроблемно го матира.

Боята върна аванса на Сити с попадение в самия край на полувремето. Бранителят засече с глава центриране от фаул и не остави шансове на вратаря.

С гол от дузпа в 72-ата минута на Коларов, която бе отсъдена за нарушение срещу Синклеър в наказателното поле, англичаните убиха всякаква интрига в тази контрола.

Гостите довършиха противника с попадение на младия нигериец Ихеаначо, който в 88-ата минута оформи крайния резултат с много хубав удар по земя от границата на наказателното поле.

СПОРТИНГ КАНЗАС - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:4
0:1 Зукулини 3'
1:1 Сапонг 30'
1:2 Боята 45'
1:3 Коларов 72' дузпа
1:4 Ихеаначо 88'

Съставът на Ман Сити: Кабайеро, Коларов, Боята, Рекик, Ричардс, Зукулини, Синклеър, Навас, Фернандо, Ихеаначо, Йоветич (като резерви влязоха Лейг, Клиши, Денайър, Настасич, Гарсия, Хюус, Гуидети)