Нападателят на Манчестър Сити Един Джеко стана поредният играч, който поднови договора си с клуба. 

Новината бе очаквана, след като преди дни самият той призна, че води разговори за нов контракт и сега той вече е факт, като босненецът се обвърза с клуба до лятото на 2018-а година. 

„Тук се чувствам като у дома си, щастлив съм, така че бе лесно да взема решение да се обвържа с тима за дълго време. Свикнах с обстановката, познавам съотборниците си и просто не виждам друго място, където да играя. Дори смятам, че тук имам възможност да стана още по-добър” заяви Джеко.  

Той пристигна в отбора през януари 2011-а, като до този момент има 66 гола в 155 двубоя за Небесносините. 26 от попаденията му дойдоха през миналия сезон, а през 2012-а отбеляза изравнителния гол в последната минута на последния мач срещу КПР, давайки възможност след това на Серхио Агуеро да донесе първата титла от 44 години. 

„През последните 3 години и половина направихме история с този отбор, но според мен това е само началото на нещо наистина специално. Има още много неща, които можем да постигнем и смятам, че съм на перфектното място, за да направим това” добави Джеко. 

Той се присъедини към Александър Коларов, Самир Насри, Давид Силва, Венсан Компани и Серхио Агуеро, които през това лято също удължиха договорите си с клуба.