Манчестър Сити спечели мегадербито от втория кръг на Висшата лига срещу Ливърпул с 3:1  на своя "Етихад Стейдиъм".

Така отборът събра пълен актив от 6 точки и е едва четвъртият тим, който е постигнал две победи в първите два кръга на Висшата лига.

Героят за "Гражданите" бе не кой да е, а черногорският нападател Йоветич, който се разписа на два пъти - в 41-ата и 55-ата минути. Агуеро пък добави още един гол в 69-ата минута. Аржентинецът реализира точно 23 секунди след влизането си в игра на мястото на Джеко, който се контузи. 

Почетното попадение за гостите дойде след автогол на Сабалета в 83-ата минута.

Морено пък дебютира за гостите и като цяло остави добри впечатления с представянето си, макар да имаше вина за първия гол на Сити. 
 



Срещата започна спокойно и през първите минути двата отбора се надлъгваха. Коутиньо понечи да отправи първия удар в мача, след като стреля в 6-ата минута около наказателното поле на противника, но ударът му бе блокиран от противников бранител.

Две минути след това Джеко бе намерен от Йоветич на добра позиция около дъгата, но ударът на босненеца бе доста нескопосан и неточен.

В 9-ата минута Стърлинг бе намерен от Джерард, но крилото направи нещо доста трудно. Той опита да овладее топката с гръб към вратата и да отправи моментален удар, но не успя да отправи топката в очертанията на вратата, а освен това нямаше и сила при самия удар на фланговия играч.

След няколко доста интензивни минути Яя Туре отправи сравнително слаб удар от дъгата в 16-ата минута, но Миньоле имаше достатъчно време, за да реагира както трябва.

През следващите минути играта бе на добро темпо, но головите положения пре двете врати липсваха.

В 28-ата минута Туре бе на косъм да изведе Джеко сам срещу вратаря, но Стъридж внимаваше и в последния момент спря топката.

В следващите минути Ливърпул понатисна противника си, но отборът не показваше достатъчно острота в атакуващ план.

В 33-ата минута Стъридж отправи хубав удар от наказателното поле в близкия ъгъл, но Харт спаси.

Сабалета бе изведен по страхотен начин с пета от Джеко в наказателното поле пет минути след това, но Джерард застана на пътя му и изчисти топката в корнер

В 41-ата минута Йоветич даде аванс на домакините. Голът падна сякаш от нищото. Силва бе намерен в наказателното поле, но бе надигран. Морено не успя да изчисти, а Йоветич се възползва от ситуацията, след което овладя топката, и с много силен удар, насочен към тялото на Миньоле, реализира. Топката мина през краката на стража, на гостите, за така важното попадение, което реализираха домакините.

Резултатът остана непроменен до края на полувремето.

След почивката гостите започнаха доста активно. В 49-ата минута попадение на Стъридж бе отменено заради засада.

Две минути след това Джеко бе намерен прекрасно от Силва в наказателното поле и навлезе в него, но Морено със страхотна намеса изчисти топката от краката на босненеца.

Гостите бяха много близо до изравнителен гол. Джерард копна технично топката от фаул за Хендерсън, който имаше ъгъл да отправи хубав удар, но се засуети твърде много.

В 55-ата минута Йоветич доближи домакините до крайния успех, след като реализира и второ попадение. Той започна атаката на Сити и той я завърши. Черногорецът отклони прекрасно топката за стартиране атаката на отбора, след което топката преминз през Силва и Насри, като французинът намери своя съотборник пред малкия пеналт и той с прецизен удар реализира за 2:0.

Вторият гол за домакините също дойде от зоната на Морено, но този път испанецът не бе единственият виновник в ситуацията.

В 60-ата минута Йо-Йо бе на косъм от хеттрик, след като направи голям пропуск от непосредствена близост и прати топката покрай вратата.

Минута след това Ливърпул можеше да намали. Маркович великолепно отклони топката за свой съотборник в наказателното поле, но топката бе изчистена в корнер. 

Гостите отново имаха страхотен шанс, но ударът на Стъридж от близка дистанция бе перфектно блокиран от Компани. "Мърсисайдци" се окопитиха и в 66-ата минута Стъридж от малък ъгъл опита да изненада Харт, но стражът изби топката с една ръка. 

В 69-ата минута Агуеро направи резултата класически. По-малко от минута след появяването си в игра аржентинецът блесна. Той се измъкна хитро от Ловрен и по диагонала с удар в близкия ъгъл от няколко метра прати топката покрай Миньоле. Хубавият пас за аржентинеца пък бе на Навас.

Все пак гостите стигнаха до почетен гол. В 83-ата минута Стъридж центрира в малкото наказателно поле и Ламбърт засече топката с глава. Харт спаси с тялото топката си, но след това тя се отби в тялото на Сабалета, който в крайна сметка си вкара автогол.

Две минути след това гостите бяха на косъм от втори гол. След удар на Ламбърт обаче Компани изби пред голлинията. До края нямаше повече попадения, а гостите завършиха мача с човек по-малко, след като Джонсън се контузи и излезе преждевременно от терена, а Роджърс бе извършил и трите си смени.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - ЛИВЪРПУЛ 3:1
1:0 Йоветич 41'
2:0 Йоветич 55'
3:0 Агуеро 69'
3:1 Сабалета 83' автогол

МАН СИТИ: Харт, Компани, Демикелис, Клиши, Сабалета, Насри, Силва (68 - Навас), Туре, Фернандо, Джеко (69 - Агуеро), Йоветич (80 - Фернандиньо)

ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Джонсън, Шкъртел, Ловрен, Морено, Джерард, Алън (74 - Джан), Хендерсън, Коутиньо (60 - Маркович), Стърлинг (80 - Ламбърт), Стъридж