Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини остана доста разочарован от съдийството на Марк Клатънбърг в мача срещу Арсенал, който завърши при реми 2:2.

Чилийският специалист има сериозни претенции към съдията, тъй като според него той не е видял фаулове при двата гола на Арсенал, а освен това не е отсъдил дузпа за неговия отбор, за игра с ръка на Джак Уилшър.

"Арсенал вкара и двата си гола в ситуации при които имаше фаулове в наша полза. Разбира се, това ни костваше победата", заяви специалистът, цитиран от "Скай Спортс".

"Първият им гол бе невероятен, но имаше притискане срещу Агуеро. Съдията обаче не искаше да свири фаул в наша полза. И при втория им гол имаше нарушение, но срещу Компани. То се случи точно пред очите на съдията, но той отново не отсъди нищо".

"Освен това имаше и чиста дузпа за нас, след като топката на два пъти се удари в ръцете на Джак Уилшър. Това беше ясна дузпа, която бе видяна от страничния съдия. Аз нямам проблем с този човек, но той просто не я свири".

"Мисля, че владеехме повече топката и имахме повече шансове от Арсенал. В един нормален ден просто трябваше да спечелим този мач. Реферът имаше много лош ден днес, както и много лош ден срещу Ливърпул през миналия сезон", завърши Пелегрини, който визира мача между Сити и "Мърсисайдци" през изминалата кампания, когато Клатънбърг не успя да види играта с ръка на Шкъртел при която трябваше да отсъди дузпа.