Помощник-треньорът на Англия Гари Невил обяви, че шампионът Манчестър Сити трябва спешно да подмлади състава си, ако не иска в скоро време да изпадне във фаза на продължителен упадък.

„Неделният сблъсък между Манчестър Сити и Челси е изключителен и може да ни покаже кой от двата отбора се движи в правилната посока“, написа Невил в „Дейли Телеграф“. „Средната възраст на футболистите на Челси е 26,9 години, тази на Сити – 28,9. В съвременния футбол това е твърде много. Това е и най-високата средна възраст сред всички отбори във Висшата лига.“

„Не ме разбирайте погрешно, Сити се представи страхотно във Висшата лига в последните няколко сезона“, продължи легендата на Манчестър Юн. „Лесно е да посоча основните им играчи: Джо Харт, Венсан Компани, Пабло Сабалета, Давид Силва, Яя Туре, Самир Насри, Серхио Агуеро.“

Двете шампионски титли, спечелени за три години, го нареждат то отборите на Арсен Венгер, Моуриньо и сър Алекс Фъргюсън, които също покориха върха. Но според мен в момента Сити е в опасно положение. Стойността на играчите им ще падне драстично в следващите 18 месеца, защото всички ще осъзнаят, че те са преминали зенита си“, коментира Невил.

„Този сезон Сити е един от двата отбора с реални шансове за титлата в Англия, но мениджърът им Пелегрини и директорите им ще трябва да вземат някои трудни решения в следващите 12 месеца, ако наистина искат да триумфират и в Европа“, смята Невил.