Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини даде да се разбере, че полузащитникът на тима Франк Лампард е готов да се изправи срещу бившия си отбор Челси в утрешния мач между двата тима.

Ветеранът изкара цели 13 години на "Стамфорд Бридж", но през лятото напусна като свободен агент и подписа договор с американския Ню Йорк Сити. Той обаче премина под наем на "Етихад Стейдиъм", докато сезонът в САЩ започне.

Утрешният мач ще бъде специален за Лампси, тъй като този път той ще бъде от другата страна на барикадата.

"Франк е част от нашия отбор и ще го включа в списъка ми за мача с Челси. Със сигурност той ще участва в този сблъсък. Той все пак е част от отбора и не мисля, че тази ситуация ще бъде трудна за него", заяви Пелегрини, цитиран от "Скай Спортс".

"Моето мнение е, че Лампард не продължи кариерата си в Челси, защото те не го искат, а не защото той иска да дойде при нас. Той има пълното право да продължи да играе футбол, макар и не в бившия му тим. Сега той премина в нашия отбор и ние сме много доволни от него".

Лампард от своя страна обясни на феновете, на бившия си клуб Челси, че решението му да премине под наем в Манчестър Сити е продиктувано от факта, че просто иска да бъде във форма за сезона в САЩ, който започва след няколко месеца.

"Знам, че казах, че никога няма да играя в друг клуб от Висшата лига и никога няма да напусна Челси, но желанието ми бе да пробвам в чужбина. Подписах с Ню Йорк Сити, което е голям шанс за мен. Трябваше обаче да поддържам форма, докато започне сезонът в Щатите. Тогава от Сити ми предложиха да играя под наем за тях и аз приех да бъда част от отбора им. Това е фантастичен клуб в пълния смисъл на думата", каза той.