С драматичен късен гол на Франк Лампард Манчестър Сити измъкна равенство 1:1 срещу Челси в мач от 5-я кръг на английската Висша Лига, игран на стадион "Етихад".

Бившият футболист на Челси бе пуснат да си върви от Жозе Моуриньо през лятото и сега със сигурност направи така, че Специалния да съжалява за решението си.

Той влезе като резерва към края на мача и в 85-та минута спаси тима си от загуба, вкарвайки хубав гол с удар от въздуха.

В този момент Сити бе в много тежка ситуация, тъй като изоставаше с 0:1 и бе с човек по-малко заради втория жълт картон на Пабло Сабалета в средата на второто полувреме.

Именно при численото си превъзходство Челси успя да поведе в резултата с гол на Андре Шюрле. Преди това Сити цял мач имаше превъзходство, но в типичен свой стил Челси неутрализира съперника с организирана игра в защита.


 

Манчестър Сити започна по-активно мача и притисна Челси в собствената му половина. Един Джеко бе много активен и първо нанесе неточен удар с глава, а след това негов изстрел от границата на пеналта бе блокиран. След центриране от корнер Яя Туре засече точно с глава, но право в ръцете на Куртоа.

Фернандиньо получи удобна възможност да пробва мерника си пред наказателното поле, но нанесе много лош удар. Малко след това пък центриране от корнер бе избито към Агуеро и той пробва удар от полуволе, но от трудна позиция бе неточен.

В 32-та минута гостите претендираха за дузпа заради игра с ръка на Яя Туре в наказателното поле след центриране от фаул, но съдията замълча. Само две минути по-късно и домакините поискаха дузпа след единоборство между Диего Коста и Джеко в наказателното поле на Челси, но Майк Дийн отново замълча.

Яя Туре показа чудесен поглед и даде копващ пас зад защитата за Агуеро, който изскочи протегна крак, за да засече от въздуха, но не достигна допката.

В самия край на полувремето центриране от корнер пред вратата на Сити не бе изчистено, Иванович засече с глава и малко не достигна на Диего Коста да засече отблизо с шпагат. На другия край на терена Агуеро финтира Аспиликуета в наказателното поле, но след това се забави с миг с удара и испанецът изби в корнер.

След почивката Сити вдигна рязко оборотите и натика Челси в собственото му поле. След бърза атака по лявото крило имаше перспектива за извеждащо подаване, но Фернандиньо направи кошмарен пас.

В следващата атака домакините отново имаха претенции за дузпа, след като Туре подмина Иванович в наказателното поле и защитникът го събори с разперена ръка, но отново Майк Дийн замълча.

След разбъркване в наказателното поле топката не бе изчистена добре и Фернандиньо нанесе топовен удар от 20 метра, но кълбото профуча покрай гредата.

Само минута по-късно Агуеро получи в наказателното поле, пребори се със съперник и нанесе коварен удар, който затрудни максимално Куртоа, но опитващият се да направи добавка Джеко бе в засада.

Превъзходството на Сити бе тотално, но в средата на полувремето домакините получиха неприятен удар. Пабло Сабалета подсече Диего Коста и получи втори жълт картон, оставяйки отбора си с човек по-малко.

И гостите веднага се възползваха от това, откривайки резултата само три минути по-късно. Те организираха брилянтна бърза контраатака, минала през Фабрегас, Диего Коста и Азар, последва ниско центриране към втората греда и там влезлият като резерва Шюрле вкара на празна мрежа.

При тази ситуация Челси заигра много по-добре и можеше да вкара втори гол, но ударът с глава на Диего Коста попадна в ръцете на Джо Харт. В 81-та минута гостите имаха нова добра атака, при която Коста получи пред наказателното поле и въпреки шпагата на Милнър нанесе удар, който тресна страничната греда.

В този момент мачът изглеждаше решен и Челси бе много по-вероятнит отбор да се разпише. Пет минути преди края обаче Жозе Моуриньо получи изключително горчив хап за преглъщане, тъй като Сити изравни с гол на не кой да е, а на Франк Лампард.

Бившият халф на Челси влезе като резерва на мястото на Коларов и се разписа в 85-та минута. Джеймс Милнър проби добре отляво и центрира в наказателното поле, където Лампард от въздуха засече топката, тя излъга Куртоа и влезе в мрежата. Естествено бившият английски национал не се зарадва и показа респект към бившия си клуб.

Само две минути преди края  Лампард можеше да вкара и втори гол. След разбъркване в наказателното поле топката бе изчистена към него и той нанесе остър удар по земя от 12-13 метра, но топката срещна тялото на защитник пред вратата.

 

 

Манчестър Сити - Челси 1:1

0:1 Шюрле 71
1:1 Лампард 85

Манчестър Сити: Харт, Сабалета, Компани, Мангала, Коларов (78 Лампард), Фернандиньо (73 Навас), Милнър, Яя Туре, Давид Силва, Агуеро, Джеко (70 Саня)

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Тери, Кейхил, Иванович, Матич, Рамирес (63 Шюрле), Фабрегас, Вилиан (63 Микел), Азар, Диего Коста