Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини сравни Челси със Стоук Сити заради начинът на игра в мача между двата отбора.

В предишния си домакински мач "Гражданите" загубиха с 0:1 от Стоук Сити след като съперникът се защитаваше цял мач. Челси имаше подобен подход в дербито с Манчестър Сити и бе на път да измъкне победата с гол на Андре Шюрле.

Пет минути преди края обаче Франк Лампард вкара изравнителен гол за крайното 1:1

"Беше много подобно на мача със Стоук. Беше трудно, защото те имат много добри футболисти, но играха с девет души пред наказателното си поле", коментира след мача Пелегрини.

"Ние имахме шансове да открием резултата, особено през второто полувреме, но не можахме".

"След като те вкараха ние показахме нашия характер по начина, по който играхме с 10 души".

"Мисля, че ще е много трудно да защитим титлата, защото отборите играят срещу нас по същия начин като Челси. Не мисля, че те имаха намерение да спечелят мача. Просто искаха да играят за равен и да вкарат на контраатака".

По отношение на героя Лампард, който влезе като резерва към края на мача и вкара изравнителния гол, Пелегрини коментира:

"Франк винаги би бил много важен играч за всеки отбор, защото има много опит и е топ футболист. Говорихме преди мача и го питах дали иска да участва и разбира се, той искаше да играе. Това показва какъв страхотен професионалист е Лампард".

"Сигурен съм, че той не беше щастлив да вкара срещу толкова важен отбор от неговата кариера. Аз го поздравих, защото не е лесно, но той през цялото време искаше да играе".