Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини обяви, че е оптимист преди мача с Рома от Шампионската лига.

"Гражданите" стартираха турнира с поражение от Байерн с 0:1 на "Алианц Арена", но днес пред отбора стои още едно предизвикателство - "Римските вълци".

"Бяхме много близо до това да направим реми срещу Байерн в първия ни мач от турнира, но в крайна сметка загубихме минимално. Според мен това не е провал. Това просто бе един много добър удар на Боатенг. Дори и да бяхме завършили при реми, натискът върху нас да спечелим срещу Рома щеше да бъде същият", обяви Пелегрини на пресконференцията преди мача.

"Ще бъда много щастлив, ако срещу Рома играем по този начин, по който можем, защото ние сме отбор, който е резултатен и бележи много попадения".

"Това ще бъде един много труден мач, но ние можем да го спечелим".

"Ние играем добре в момента. Може би в началото на сезона не вкарвахме толкова голове у дома, особено в мачовете срещу Стоук и Челси. След това обаче се върнахме към нормалното си положение".

"За Рома можем да кажем само, че е много силен отбор, защото те спечелиха всичките си 5 шампионатни срещи до момента. През миналата година също са се справили отлично. В първия сезон на Руди Гарсия в тима никой може би не е бил сигурен, че той ще успее да направи такива неща. Той определено е един много добър треньор", завърши Пелегрини.