Франческо Тоти влезе в историята на Шампионската Лига като стана най-възрастният футболист, който се е разписвал в турнира.

Капитанът на "Вълците" вкара при гостуването на Манчестър Сити за крайното 1:1. Вчера той бе на 38 години и три дни и практически си направи късен подарък за рождения ден. Предишният най-възрастен голмайстор бе Райън Гигс на 37 години и 289 дни.

Това бе и първият гол на  Тоти на английска земя. Преди мача от домакините леко се закачиха с него по този повод. В приятелски закачки между официалните туитър акаунти на двата клуба, Манчестър Сити написа:

"Чакаме с нетърпение да ви посрещнем @OfficialASRoma и легендарен играч като Тоти. Той никога не е вкарвал в Англия, нали?".

Това обаче излезе солено през носа на "Гражданите", тъй като именно Тоти вкара изравнителния гол. Впоследствие всички се подиграха на Сити за прибързаните коментари, като въпросният туит бе цитиран почти 10 000 пъти.

Това не е първият път, в който Сити съжалява за коментарите си. През пролетта Сити написа, че Мартин Демикелис е непробиваем в мача срещу Барселона, но само три минути по-късно той направи дузпа срещу Лео Меси и бе изгонен.

 

 

Междувременно Франческо Тоти смята, е отборът му е бил по-близо до победата срещу Сити и има всички шансове да се класира напред за осминафиналите.

 "Като погледнем пълните 90 минути, ние имахме по-чистите положения и можехме да победим", коментира след мача Тоти пред Скайспортс.

"Още в самото начало изостанахме от дузпа, но се върнахме в мача, което не е лесно срещу един от най-силните отбори в Европа".

"Доказахме на какво сме способни и какво можем да направим на подобни стадиони. Нашата цел е да дадем най-доброто от себе си, да опитаме да минем през групата, знаейки че не е лесно срещу отбори като Байерн Мюнхен и Манчестър Сити, които са на нашето ниво, ако не  и по-добри".

"Но ако играем по този начин, можем да успеем".