Уест Хям постигна страхотна домакинска победа с 2:1 над шампиона Манчестър Сити на своя "Ъптън Парк".

Това стана в среща от 9-ия кръг на Висшата лига в която лондончани показаха фантастичен футбол и заслужено стигнаха до успеха.

Лондончани стигнаха до попадения чрез Амалфитано и Сако в 21-ата и 75-ата минути.

За гостите точен бе Силва в 77-ата минута.

"Гражданите" нацелиха две греди в мача и това до голяма степен им попречи да стигнат поне до равенство.

След този мач "Чуковете" заемат 4-ото място в класирането с актив от 16 точки, като отборът се изравни с третия Саутхямптън по точки.

Шампионът на Англия е втори със 17 точки, на 5 от Челси. Разликата обаче може да стане по-голяма. 
 



Още във 2-ата минута Агуеро опита късмета си с удар от 25 метра, но Адриан успя да се справи и да спаси.

Няколко минути след това "Гражданите" имаха шанс да отправят директен удар от фаул разположен около границата на наказателното поле. Зад топката застана Силва, който я насочи към горния десен ъгъл на вратата, но ударът му не сполучи.

През първия четвърт час на мача като цяло не се случи нищо кой знае колко интересно пред двете врати с изключение на удара, на Агуеро в началото.

В 21-ата минута домакините шокираха много неприятно противника и откриха резултата след гол на Амалфитано.

Валенсия направи страхотен пробив и видя своя съотборник в малкото наказателно поле. Харт и Сабалета не се разбраха и футболиста на лондончани вкара топката в опразнения ъгъл без проблеми, като се възползва от грешката в противниковата отбрана.

Няколко минути след това пък удар на Джеко бе много близо до целта.

В 28-ата минута гостите сътвориха изумителна атака, като Силва и Агуеро направиха феноменална двойна комбинация в наказателното поле, но добрата работа на Кресуел и Даунинг не позволи на гостуващия тим да вкара.

След няколко скучни минути Валенсия опита късмета си от границата на наказателното поле в 42-ата, но ударът му не намери очертанията на вратата. 

В самия край на полувремето домакините имаха страхотен шанс за втори гол. Амалфитано центрира прекрасно в малкото наказателно поле, но Колинс и Валенсия се разминаха на сантиметри с топката, за да я вкарат във вратата на противника.

След почивката нямаше интересни положения пред двете врати през първите няколко игрови минути. 

В 58-ата минута Сако бе намерен в наказателното поле на добра позиция, но прати топката над вратата и пропиля добър шанс.

Две минути след това Агуеро пропусна страхотен шанс. Той бе изведен в наказателното поле и от близка дистанция потърси далечния ъгъл, но Адриан по феноменален начин с крак изби топката.

Тя обаче отново попадна в гаучоса, който отново стреля, но Колинс се намеси перфектно и блокира удара му.

В 64-ата минута Сити пропусна две уникални възможности. След прекрасно ниско центриране на Навас, Агуеро от близка дистанция засече топката, но я прати право в напречната греда.

При добавката Туре отправи силен удар от няколко метра, но Адриан се намеси феноменално.

В 68-ата минута пък Мангала се намеси решително в отбрана и на практика до голяма степен осуети втори гол на домакините. 

Две минути след това съдията Мартин Аткинсън прояви компромис и спести втори жълт картон на Компани, който имаше вече един такъв и спря много опасна контраатака на лондончани.

В 73-ата минута Сако направи страхотен пропуск, след като от прекрасна позиция, от границата на наказателното поле, прати топката малко встрани вратата.

Секунди след това гостите удариха и втора напречна греда, този път след удар на Туре от границата на наказателното поле.

В 74-ата минута Сако засече с глава прекрасно центриране на Кресуел, след което прати топката в долния десен ъгъл на Харт. Стражът се намеси, но късно и в крайна сметка домакините направиха огромна крачка към успеха. Технологията на голлинията пък се намеси и в крайна сметка показа, че попадение има, след като реферът имаше съмнения. 

Tри минути по-късно Силва вкара страхотно попадение с което намали резултата. Той преодоля двама противникови футболисти и с фалцов удар прати топката във вратата на противника, като би около границата на наказателното поле.

В 80-ата минута Коларов намери по прекрасен начин Йоветич, но черногорецът от осем метра не успя да отправи хубав удар и в крайна сметка пропиля добра възможност. 

В самия край Йоветич успя да се справи с Кояте и да насочи топката към горния десен ъгъл, но стражът на домакините направи страхотно спасяване. 

УЕСТ ХЯМ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 2:1
1:0 Амалфитано 21'
2:0 Сако 74'
2:1 Силва 77'

УЕСТ ХЯМ: Адриан, Колинс, Рейд, Кресуел, Дженкинсън Даунинг, Амалфитано (68 - Кояте), Сонг, Нобъл, Сако (89 - Нолън), Валенсия

МАН СИТИ: Харт, Компани, Клиши (78 - Коларов), Сабалета, Мангала Силва, Туре, Навас, Фернандо (78 - Милнър), Агуеро, Джеко (59 - Йоветич)