Защитникът на Манчестър Сити Александър Коларов заяви, че последните години неговият тим превъзхожда градския съперник Манчестър Юнайтед.

През уикенда двата тима се изправят един срещу друг в дербито от кръга на Висшата Лига на стадион "Етихад". Мачът ще е много важен и за двата отбора, които преследват своите цели.

"Това е страхотен мач за гледане или да играеш в него. Мисля, че всеки футболист по света би искал да играе в този мач", коментира Коларов в сутришното радио предаване Толкспорт.

"Юнайтед има страхотна история, но в последните 5-6 години мисля, че ние ги превъзхождаме. Ще е страхотен мач за игра".

През миналия уикенд Сити допусна изненадваща загуба срещу Уест Хям и вече изостава на 6 точки от лидера Челси. Коларов обаче е уверен, че тимът му може да навакса разликата.

"Едва започнахме сезона, така че има достатъчно време да поправим нещата. Винаги е трудно да спечелиш титлата във Висшата Лига, но смятам, че с Челси ние сме двата основни отбора, които се борят да я спечелят".

"Очевидно Юнайтед смени своя мениджър и доведе много чудесни играчи. Мисля, че те могат да направят добър сезон. Но ние ще сме домакини и трябва да покажем това".

"Манчестър Юнайтед винаги ще бъде Юнайтед. Те са велик клуб с велика история и ако не ги уважаваш, те ще те победят. Трябва да имаш голямо уважение към Юнайтед за това, което са направили".

"Очевидно те смениха много играчи и в момента прогресират. Важно е да спечелим това дерби".