Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини призна, че отборът му не се представя добре и това е повод за притеснения.

"Гражданите" допуснаха изненадваща загуба с 0:2 като домакин на Нюкасъл и отпаднаха от турнира за купата на Лигата. Това бе трети пореден провал за отбора след като миналата седмица тимът изпусна победата срещу ЦСКА Москва в Шампионската Лига и въпреки че водеше с 2:0, завърши 2:2. През уикенда пък Сити отстъпи с 1:2 като гост на Уест Хям.

"Не играхме добре защото не придвижвахме топката както обикновено, допуснахме много леки голове и не вкарахме положенията, които имахме", коментира Пелегрини след мача.

"Разбира се, че това е повод за притеснение, защото в рамките на една седмица допуснахме прекалено много голове. И не само това, ами не вкарваме положенията си. Има липса на вяра в този момент, усещаме, че нямаме късмет в този момент. И това прави отбора малко нервен. Надявам се да оставим тази седмица зад нас и да гледаме в бъдещето".

"Давид Силва има проблем с коляното, но не знам колко сериозно е. Нямаше причина той да не играе мача. Преди това играхме в събота и имахме 4 дни, за да се възстановим, така че не смятам, че това е причината. Яя Туре имаше някакъв проблем в слабините, но мисля, че не е нищо сериозно".

"Искахме да продължим за тази купа. Не можахме да го направим. Но сега трябва да продължим да се борим в другите турнири. През уикенда ни предстои голямо дерби срещу Юнайтед и това е добра възможност да се реваншираме".