Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини заяви, че клубът не е можел да си позволи закупуването на Анхел Ди Мария заради финансовия феърплей.

Както е известно, аржентинецът премина от Реал Мадрид в Манчестър Юнайтед срещу 76 милиона евро, а "гражданите" изобщо не се включиха в покера за подписа му, тъй като бяха наказани от УЕФА с 60 милиона евро за нарушаване на ФФП.

"Обяснението е много просто - ние имахме големи рестрикции върху бюджета ни тази година. Не можехме да харчим парите, които Юнайтед отдели за привличането на Ди Мария", каза Пелегрини, цитиран от Goal.com.

"Също така имахме ограничение за брой на футболистите, които можем да използваме тази година и за сумите, които можем да похарчим", продължи чилиецът, който коментира и качествата на крилото преди утрешното манчестърско дерби.

"Ако ме питате дали Ди Мария е добър футболист - да, той е такъв. Той е много полезен за всеки един отбор. Ди Мария е много добър играч, но той не е единственият добър футболист на Манчестър Юнайтед", дипломатично завърши Пелегрини.