С доста мъка шампионът на Англия Манчестър Сити успя да победи Суонзи с 2:1 в двубой от 12-ия кръг на първенството, въпреки че в началото изостана в резултата. Така Гражданите увеличиха актива си на 24 точки, като останаха на 8 от лидера Челси и се приближиха на 1 от Саутхемптън, който играе в понеделник. 

Вилфред Бони даде преднина на Лебедите в началото, но в средата на първата част Стеван Йоветич изравни, а след паузата Яя Туре осигури триумфа с победен гол. Уелският тим игра добре и имаше и други положения, но в крайна сметка загуби за четвърти път поред на „Етихад”, но с 18 точки остава на добра позиция в класирането. 

Капитанът Венсан Компани се завърна за домакините, след като пропусна предишния двубой. Джеко и Коларов останаха аут поради травми, но Серхио Агуеро водеше атаката. Нейтън Дайър се завърна за Суонси, а след наказание Джонджо Шелви остана на пейката. 

Гостите започнаха спокойно, вдъхновени от добрите си резултати напоследък и петата позиция в класирането. Те разиграваха спокойно, а шампионите бяха твърде пасивни. 

Така се стигна до 9-ата минута, когато Лебедите поведоха. При продължителна атака, при която уелсците разиграваха повече от половин минута, топката стигна до Нейтън Дайър пред наказателното поле, той технично копна над отбраната на Сити, извеждайки Вилфред Бони, който спокойно реализира 5-ия си гол през сезона. Това бе и първият гол, който Суонзи вкарва на „Етихад” след влизането си във Висшата лига. 

В 19-ата минута обаче шампионите изравниха. Яя Туре подаде надясно към свободния Хесус Навас, който напредна и центрира, а от във вратарското поле Стеван Йоветич засече в мрежата. 

Очаквано домакините заиграха по-активно, но трудно стигаха до добри ситуации. В в един момент се получи сдърпване между Агуеро и Ранхел, но всичко се размина. Малко преди паузата Гаел Клиши можеше да направи обрата пълен, но страхотният му удар по диагонала от около 25-30 метра се отби от лявата греда на вратата на Суонси. 

Веднага след паузата Джеферсон Монтеро можеше да върне преднината на гостите, когато се измъкна зад защитата, но първото му докосване до топката не бе прецизно и това помогна на Джо Харт да направи важно спасяване. 

Въпреки това Гражданите имаха териториално предимство, което обаче не им носеше успех. Това обаче се промени в 62-ата минута, когато Яя Туре се справи с няколко съперници, за да излезе на добра позиция и да отклони топката във вратата за 2:1. 

Това успокои донякъде домакините, които потърсиха и трети гол, но не успяха да стигнат до него. Хесус Навас не успя да вкара отблизо, но все пак Ман Сити стигна до важния триумф, въпреки че в добавеното време свободен удар на Джонджо Шелви рикошира в стената и едва не се озова в мрежата.