Франк Лампард смята, че Серхио Агуеро може да се нареди до Лео Меси и Кристияно Роналдо като един от най-добрите футболисти на света.

Във вторник аржентинецът сам обърна Байерн Мюнхен и вкара хеттрик за победата на Манчестър Сити с 3:2. Тя запази шансовете на тима за класиране на осминафиналите на Шампионската Лига.

Така Агуеро за пореден път се превръща в герой за "гражданите". Запитан дали може да го сравни с Меси и Роналдо, Лампард отвърна:

"В неговите ръце е. Това е сериозно изказване. По отношение на способности, от това, което съм видял отблизо, той е в същата графа", коментира бившият английски национал.

"Ако продължи със същата форма, да го прави всяка седмица, което в момента той прави, тогава хората ще говорят за него също както и за тях".

"Не съм имал късмет да играя с тях двамата, но по отношение на способности той е редом до тях".

"Той е нападател от най-висока световна класа. Когато имаш подобни хора в отбора, нещата са по-лесни. Защото Серхио вкарва по-голямата част от положенията си, той вкара всичките си положения срещу Байерн".

"Имал съм късмета да играя заедно с Дидие Дрогба,който за мен беше най-великият нападател. Но е трудно да сравнявам двамата с Агуеро, защото са много различни стилове".

"Но по отношение на завършване, електрическа скорост, през първите ми дни тук на тренировки хората ме питаха "кой прави това или онова на тренировки". И аз отговарях "този Агуеро е просто друга класа". Той не може да спре да бележи".