Голмайсторът на Манчестър Сити Серхио Агуеро е увредил връзки на лявото си коляно, обяви мениджърът Мануел Пелегрини след победата над Евертън с 1:0. 

Аржентинецът напусна със сълзи в очите още в началото на мача след сблъсък с Гарет Бари, макар и според други информации проблемът да е възникнал след това и първоначалните прегледи показват, че травмата му може би е сериозна. 

„Серхио има проблем с връзките на коляното. Все още не знаем колко сериозно е положението му. Ще разберем това, когато премине медицински тестове” заяви мениджърът Мануел Пелегрини. 

„Това не е добра новина и не смятам, че ще може да играе в следващите мачове. Няма да бъде на разположение за мача с Рома, който е много важен сблъсък. Той бе сравнително спокоен, след като го видях след срещата с лекаря, но засега не знаем какво е състоянието му” добави той. 

Евентуалната липса на Агуеро за по-дълго време би била сериозен удар върху Сити предвид невероятната форма на аржентинеца. За него това бе 20-ия мач през кампанията, като се бе разписал 19 пъти в предишните двубои и бе в основата на подобрението в представянето на Сити.