Бившият футболист на Ливърпул и Манчестър Сити Дитмар Хаман вярва, че "гражданите" са в състояние да елиминират Барселона на 1/8-финалите на Шампионската лига.

Според германеца това ще стане само ако мениджърът на Сити Мануел Пелегрини намери правилната позиция на Яя Туре срещу каталунците. Африканецът пропуска първата среща заради наказание.

"Сити няма да спечели, ако Яя Туре е един от двамата централния полузащитници. Но ако той играе зад нападателя, аз съм сигурен, че Сити ще успее", дава безплатни съвети Хаман пред Goal.com.

"Не мисля, че нещата с него проработват в схема с двама дефанзивни полузащитници, независимо дали си партнира с Фернандо или Фернандиньо."

"Яя трябва да играе по-напред, с двама халфа зад гърба си. Двамата трябва да бъдат избрани измежду Фернандо, Фернандиньо и Джеймс Милнър. Агуеро трябва да е готов за игра и с Яя зад него, Сити ще бъде много силен."

"В предишния мач в Барселона Сити игра равностойно и трябва да добие увереност. Ако искаш да продължиш напред в Европа и да си сред най-големите, трябва да спечелиш този двубой. Сити може да го стори."

"Луис Суарес не е вкарвал в първенството и нещо в Барселона не е както трябва. Сити изглежда различен от онзи отбор, който страдаше по-рано през сезона и всеки победител в групите искаше да ги избегне. Това е големият шанс на Сити и ако там намерят правилната позиция на Яя, ще продължат."

"От всички английски отбори Арсенал изтегли най-добрия жребий. Ако Арсенал можеше сам да си избере съперник, щеше да поиска точно Монако. Английските отбори би трябвало да продължат напред", добави Хаман, който отписа и ПСЖ срещу Челси.