Вратарят на Манчестър Сити Джо Харт официално удължи договора си с клуба до лятото на 2019-а година. 

Национарът преговаряше от известно време с клуба и очакванията, че е постигнал споразумение са оправдаха. Счита се, че увеличението на заплатата му е сериозно и той вече ще взима по 120 000 паунда на седмица. 

„Наистина съм много щастлив. Тук съм от дълго време и желанието ми бе да остана колкото може повече. В момента клубът прави страхотни неща. Всички заедно създаваме история и се радвам, че ще продължа да бъда част от нея” заяви футболистът пред официалния уеб-сайт на Сити. 

„Насладих се на всеки един момент от идването си в тима. Късметлия съм, че мога да преживея всичко това. Доста от момчетата подновиха договорите си и това е гаранция, че търсим стабилност, но и имаме желание да се развиваме” добави Харт, който дойде на „Етихад” от Шроусбъри за 600 000 паунда преди няколко години. 

Оттогава обаче той се утвърди като №1 при Гражданите като има 276 мача, а освен това е титуляр и в националния тим на Англия. Преди него нови договори подписаха още Серхио Агуеро, Един Джеко, Александър Коларов, Давид Силва и Самир Насри.