Полузащитникът на Манчестър Сити Давид Силва смята, че в Челси са по-напрегнати, след като шампионите стопиха пасив от осем точки и се изравниха с лондончани. Момчетата на Жозе Моуриньо са с мач по-малко, но тази вечер имат трудна задача - гостуване на Стоук Сити.

"Големите отбори трябва да са свикнали с голямото напрежение и ние трябва да продължим по същия начин до края на сезона, за да спечелим колкото се може повече трофеи", сподели Силва, цитиран от "Скай спортс".

"Бяхме на осем точки зад Челси само преди няколко седмици, а сега сме изравнени на върха. Поне преди техния мач днес ще бъдем с равен брой точки. Навярно можем да увеличим напрежението върху тях. Но ние сме се фокусирали върху себе си и се надяваме те да загубят точки."

"Аз обичам да играя в средата, макар да мога да действат и по двете крила. Когато играя в средата получавам възможности да бележа и затова вкарах два гола срещу Кристъл Палас."

"Но ще съм щастлив да помагам на отбора и по крилата, когато нашите нападатели се върнат. Много се радвам, че вкарах двата гола, особено защото скоро се върнах след контузия. Най-много обичам да играя, затова просто искам да продължа да го правя", допълни Силва.