Манчестър Сити продължава да побеждава без нападатели, след като надви като гост Уест Бромич Албиън с 3:1. Това стана в среща от 18-ия кръг на Висшата лига. 

Фернандо, Туре от дузпа и Силва вкараха головете за гостите, които паднаха съответно в 8-ата, 12-ата и 34-ата минути. За домакините голът бе дело на Идейе Браун, който вкара в 86-ата минута след непростима грешка на Харт, който напомни с нея за най-слабите си моменти.

След тази среща "Гражданите" са на 2-ото място с актив от 42 точки, като отборът запази дистанцията от лидера Челси на 3 пункта. Отборът е в серия от 7 поредни победи във Висшата лига и общо 9 във всички турнири.

В тази среща Мануел Пелегрини реши да заложи на Милнър като нападател и Навас, Силва и Насри зад него и определено отборът показа страхотна игра в предни позиции, макар да е без чист нападател заради контузиите на Джеко, Йоветич и Агуеро.

Гостите показаха страхотна игра през първата част, но след почивката обилният снеговалеж направи условията и за двата тима по-тежки, а Сити тотално свали доста оборотите през втората половина.
 



Първата по-интересна ситуация бе за Сити в 5-ата минута, когато Силва потърси с извеждащо подаване Насри, но Фостър изпревари французина и улови топката в малкото наказателно поле.

Две минути след това Сити пропусна отлично положение. Туре с ниско центриране намери Силва в наказателното поле, който отклони топката за Милнър. Крилото обаче от един метър не успя да вкара и прати топката право в краката на Фостър, който някак си успя да избие.

Все пак в 8-ата минута Сити поведе в резултата. След центриране към далечната греда Фостър успя да избие топката, но направи груба грешка, като я изпусна. След това за Фернандо от близка дистанция не остана нищо друго, освен да довкара кълбото в опразнената врата.

В 12-ата минута Сити получи дузпа, след като Лескът посегна към Силва и го закачи. Първоначално бранителят загуби топката около границата на наказателното поле от испанеца, след което се опита със шпагат да избие кълбото, но закачи испанеца при опита си.

Зад топката застана Туре, който с безупречно изпълнение в ъгъла не остави шансове на Фостър.

В 17-ата минута Навас направи великолепен пробив и опита от няколко метра да изненада Фостър, но ударът му в близкия ъгъл  бе уловен.

Берахино изпусна да намали, след като от чиста позиция с удар от движение потърси обратния ъгъл, но топката излезе в аут.

Гостите продължиха да владеят инициативата през следващите няколко минути.

В 25-ата минута Мулумбу опита удар за домакините, но Харт бе на мястото си и се намеси отлично.

Пет минути след това Силва пропусна отличен шанс за Сити, след като гостите направиха прекрасна атака. Испанецът обаче от няколко метра би над вратата.

В 34-ата минута Сити направи преднината си класическа. Силва много технично насочи топката към долния десен ъгъл от няколко метра. 

Преди това Фернандо направи хубав пробив през центъра на терена и намери Навас, който се превърна в асистент за гола.

Минута след това Харт спаси чист гол, след като отрази с една ръка много силен удар на Гарднър от точката на дузпата.

В 37-ата минута УБА пропусна втора чиста ситуация, след като Берахино остана сам срещу Харт, но младокът не намери далечния ъгъл и топката премина на сантиметри покрай него.

До края на полувремето резултатът се запази при класически аванс за гостите.

След почивката снеговалежът чувствително се увеличи, което направи условията за игра доста по-неблагоприятни.

В 51-ата минута Берахино бе изведен чудесно в наказателното поле, но Харт внимаваше и в крайна сметка изпревари нападателя на домакините.

Три минути след това Варела пропусна чисто положение за гостите. Той бе намерен на далечната греда и бе оставен непокрит на 2-3 метра от голлинията, но ударът му излезе в аут.

Домакините понатиснаха английския шампион и в 59-ата минута Морисън отправи мощен удар от дистанция, който затрудни Харт. Стражът обаче се справи.

В играта на "Гражданите" пък нямаше нищо общо с представянето на тима преди почивката.

В 62-ата минута Поконьоли изби една отклонена топка към далечната греда и попречи резултатът да стане 0:4 за гостите.

През следващите минути темпото на игра се успокои и играта се водеше предимно в средата на терена.

В 75-ата минута Лескът бе на косъм да вкара почетен гол за домакините, но ударът му с глава от 3-4 метра не попадна в очертанията на вратата.

Десетина минути след това Милнър отправи силен удар при който обаче се стигна до рикошет и "Гражданите" стигнаха само до корнер.

В 86-ата минута домакините върнаха един гол. Идейе реализира попадението. След центриране от ъглов удар стражът на Сити увисна и изби топката доста нескопосано, след което тя рикошира в Брънт и Идейе, след което влезе във вратата.

УБА - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:3
0:1 Фернандо 8'
0:2 Туре 12' дузпа
0:3 Силва 34'
1:3 Идейе 86'

УБА: Фостър, Лескът, Поконьоли (66 - Гамбоа), Макоули, Уисдъм, Сесеньон, Гарднър (66 - Брънт), Морисън, Мулумбу, Варела, Берахино

МАН СИТИ: Харт, Саня, Демикелис, Клиши, Мангала, Насри (76 - Лампард), Милнър, Силва (63 - Коларов), Туре (69 - Фернандиньо), Навас, Фернандо