Манчестър Сити се изложи много здраво срещу новака Бърнли и изпусна два гола аванс на свой терен, за да врътне реми 2:2 в среща от 19-ия кръг на Висшата лига, която се игра на "Етихад".

И макар Йоветич да е възстановен и да попадна в групата на домакините, Мануел Пелегрини реши отново да заложи на Милнър като централен нападател и на Насри, Силва и Навас зад него. 

Силва откри в 23-ата минута, а Фернандиньо удвои аванса на домакините в 33-ата минута, като асистенциите за попаденията отново бяха дело на полузащитници - Навас и Насри последователно.

За гостите попадение вкара Бойд в 47-ата минута, макар и голът да падна от положение на засада, а в 81-ата минута Барнс попари здраво надменните домакини и им отне победата.

След този мач Сити е с 43 точки на второто място в класирането, като тимът е на три точки от лидера Челси, който се препъна срещу Саутхямптън.

Ако Сити бе спечелил мача, тогава щеше да е само на точка от лондончани. С това равенство отборът прекъсна впечатляващата си серия от 9 поредни победи във всички турнири.

Първото полувреме бе сравнително добро за домакините, които не блестяха, но показаха добра ефективност. След почивката обаче играта на Сити бе трагична.
 



Домакините натиснаха противника си още от самото начало на срещата и в 7-ата минута Демикелис имаше отлична възможност да открие резултата. Той бе намерен на задната греда и отправи удар, но Шакел се намеси доста добре.

След няколко не особено интересни минути все пак и гостите показаха зъби, след като в 19-ата минута Марни отправи силен удар от 20-ина метра, но топката попадна право в ръцете на Харт.

В 23-ата минута все пак Сити поведе в резултата след попадение на Силва и така стигна до аванс.

Навас намери испанеца на няколко метра от вратата, след което Силва си спря топката и след удар със завъртане по земята изненада неприятно противниковия страж.

Точно три минути след това Насри отправи удар от 25 метра в който обаче нямаше достатъчно сила.

В 33-ата минута пък Фернандиньо удвои аванса на домакините. Насри се разходи около границата на наказателното поле, но вместо да опита удар видя бразилеца, който с прекрасно изпълнение от дъгата прати топката в горния десен ъгъл на противниковата врата, като преди да влезе в мрежата кълбото се отби в напречната греда.

В 37-ата минута Навас бе на косъм да вкара прекрасен гол от 27 метра, но стражът на Бърнли се намеси страхотно и спаси вратата си. До края на полувремето нямаше повече попадения.

Второто полувреме започна кошмарно за Сити и гостите показаха голямо желание да се върнат в мача още след подновяването на играта.

Резултатът не закъсня и Бойд намали в 47-ата минута. Ингс отправи удар към далечния ъгъл около границата на наказателното поле, а Бойд точно пред вратаря леко докосна топката и тя мина под плонжа на Харт. Това бе достатъчно, за да бъде попадението записано именно на него. Голът бе от засада, но страничният съдия не го забеляза.

В 51-ата минута Демикелис бе на косъм да върне преднината от два гола на отбора си. След изпълнение на корнер Мангала отклони топката към аржентинеца, който обаче не голлинията да вкара кълбото в мрежата.

Пет минути след това Хийтън спаси сигурен гол. Силва намери навас точно на ръба на наказателното поле и последният отправи много мощен нисък удар, като стражът на гостите успя с много усилия да парира топката.

В 61-ата минута Ингс се отчете с фантастичен удар при който топката премина на сантиметри от далечната греда.

През следващите десетина минути на терена не се случи нищо кой знае колко интересно.

В 74-ата минута след корнер Демикелис игра с глава, но не успя да нацели вратата при удара си.

В 79-ата минута Бърнли имаше отличен шанс да изравни, след като Трипер намери Арфилд, който отправи удар от няколко метра, но само страхотната изява на Демикелис не позволи на топката да влезе във вратата на Сити.

Tри минути след това Барнс попари домакините. След центриране от фаул в наказателното поле на Сити настана суматоха, но футболистът на гостите все пак достигна до топката и с много силен удар около точката на дузпата реализира за изравняването. 

МАНЧЕСТЪР СИТИ - БЪРНЛИ 2:2
1:0 Силва 23'
2:0 Фернандиньо 33'
2:1 Бойд 47'
2:2 Барнс 81'

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Харт, Демикелис, Сабалета, Коларов, Мангала, Насри (75 - Лампард), Милнър (62 - Йоветич), Силва, Навас, Фернандиньо (88 - Синклеър), Фернандо

БЪРНЛИ: Хийтън, Шакел, Трипиър, Мий, Кийн, Джоунс, Марни, Арфилд, Барнс, Бойд, Ингс