Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини разбираемо бе крайно разочарован след равенството 2:2 с Бърнли. 

Шампионите пропуснаха идеална възможност да стопят аванса на Челси на точка, след като водеха с два гола на почивката, но пропиляха аванса си, като след паузата се усети и умора в отбора. 

„Може би при 2:0 решихме твърде рано, че сме спечелили, но аз винаги съм казвал, че един двубой не свършва докато не се чуе последния съдийски сигнал. Видя се, че след почивката не липсваше енергия” заяви чилиецът. 

„За всички отбори е трудно през този период, а и в предишния ни мач теренът бе доста тежък, което също ни повлия е през второто полувреме просто ни липсваше скорост” добави той. 

„Има много неща, които могат да променят един резултат. Ние доминирахме през първата част, но веднага след началото на втората те вкараха от чиста засада. Този гол им даде увереност и след това отбелязаха след добавка. Не казвам, че сме нямали късмет, а просто, че това се случва във футбола” изтъкна наставникът. 

„Нормално е, когато си водил с два гола да бъдеш разочарован, че не си успял да победиш. Предстоят обаче още достатъчно мачове, които ще определят кой ще спечели титлата” каза още Пелегрини.