Манчестър Сити допусна сензационна загуба от Мидълзбро с 0:2 в двубой от четвърти кръг за ФА Къп, игран на стадион "Етихад".

"Гражданите" тотално надиграха съперника си през първата част, но вратарят Мехиас направи поредица от чудесни спасявания. Малко след почивката гостите шокиращо откриха резултата след груба грешка на Фернандо.

В средата на втората част Томлин скри топката на Компани с майсторски финт, но нацели дясната греда. До края домакините опитаха хаотичен натиск, но минута преди края Лампард уцели гредата.

В 93-тата минута гостите сложиха точка на спора с гол на резервата Кике, получил пас от Бамфорд. Така Мидълзбро се класира за осминафиналите на турнира, докато английският първенец отпада безславно.


Момчетата на Мануел Пелегрини започнаха устремено, но още в самото начало вратарят на гостите Томас Мехиас се намеси великолепно и отказа Стеван Йоветич и Хесус Навас.

Един от най-активните на терена Йоветич имаше претенции за дузпа, но те не бяха уважение от рефера Фил Дауд, който счете падането на черногореца за леко театрално. На няколко пъти след това Йоветич пусна хитри пасове към свои съотборници, но защитата на Мидълзбро се справи.

В 19-тата минута Бамфорд получи подаване от Фосен и се опита да прехвърли Кабайеро, който изби право към Томлин. Последният вкара топката във вратата, но попадението не бе зачетено заради засада на Бамфорд.

Кун Агуеро получи добра възможност в средата на първото полувреме и отправи диагонален изстрел. Аржентинецът намери мрежата на вратата, но от нейната външна страна. После Мехиас отрази тупалки на Йоветич и Милнър от дистанция, а Боята би силно над напречната греда.

Точно половин час след началото на срещата Милнър продължи канонадата към Мехиас, но вратарят отрази по феноменален начин, а по-късно се справи със снарядите на Давид Силва и Йоветич.

След почивката Сити отново натисна, но Мидълзбро сензационно откри резултата. Фернандо допусна груба грешка с връщане назад и Адома попречи на Кабайеро да се намеси. Фернандо изчист пред голлинията, но право в краката на Бамфорд, който вкара кълбото в мрежата.

Домакините останаха шокирани от попадението и малко след това можеха да получат втори гол. Томлин се озова сам срещу Кабайеро, но вратарят спаси отблизо. Топката се озова в краката на Лейдбитър и той заложи на бомбен изстрел, който беше блокиран.

"Гражданите" отговориха апатично със слаб шут на Агуеро, последван от негов неточен удар с глава. В същото време Адома бе изведен отляво, но прехвърлящият му удар бе под всякаква критика.

В средата на втората част Лий Томлин буквално скри топката на Венсан Компани, чуквайки си топката с петичка и завъртане. Капитанът на Сити само изгледа как Томлин излиза на позиция и нацелва десния страничен стълб!

Четвърт час преди края на редовното време Фосен хвана топката от воле след центриране отляво, но стражът на манчестърци спаси.

Агуеро получи отляво и слаломира около дъгата покрай няколко съперникови футболисти, след което отправи мощен снаряд, минал над целта.

В 89-тата минута Франк Лампард отправи фалцов удар извън наказателното поле, но нацели гредата.

В третата от четирите минути на добавеното време Мидълзбро нанесе втори и решителен удар. Бамфорд получи от Адома и чукна към влезлия като резерва Кике, който прати топката без проблеми в долния ляв ъгъл.

 

Манчестър Сити - Мидълзбро  0:2

0:1  Патрик Бамфорд - 53'

0:2  Кике - 93'

 

Сити: Кабайеро, Компани, Боята, Сабалета, Коларов, Фернандо (Джеко - 79'), Милнър, Навас (Лампард - 67'), Силва, Йоветич (Фернандиньо - 67'), Агуеро

Мидълзбро: Мехиас, Гибсън, Аяла, Френд, Адома, Клейтън, Лейдбитър, Томлин ( Рийч - 81'), Бамфорд (Уайлдшът - 95'), Уайтхед, Фосен (Кике - 87')