Челси и Манчестър Сити врътнаха реми 1:1 в дербито от 23-ия кръг на Висшата лига, което се игра на "Стамфорд Бридж" в английската столица.

Домакините демонстрираха изключително скучен футбол в повечето моменти и тотално разочароваха.

"Гражданите" бяха по-активни в доста моменти от мача, като може да се каже, че отборът имаше териториално превъзходство.

В 41-ата минута домакините стигнаха до попадение чрез Реми, а в самия край на полувремето след груба грешка на Куртоа гостите се добраха до изравнително попадение чрез Силва. 

След този мач Челси е лидер в класирането с актив от 53 точки, докато Сити е на второто място с 48 точки.

Не може да не се отбележи, че талантът от Челси Рубен Лофтъс Чийк направи дебют във Висшата лига, след като влезе в игра за заключителните две минути.

По действията на Моуриньо пък си личеше, че той иска равният резултат, особено след като португалецът пусна пети защитник в заключителните минути, в лицето на Кейхил, вместо да подсили атаката си. С това реми бе развален домакинският рекорд на Челси във Висшата лига през този сезон.



През първите минути мачът бе с интензивно темпо, но головите положения липсваха.

Гостите обаче демонстрираха по-позитивна игра и в 8-ата минута Фернандиньо пропусна страхотна възможност.

След грешка на Иванович бразилецът пое топката и от малък ъгъл потърси далечния ъгъл на противниковата врата, но кълбото премина само на сантиметри покрай него. Това бе и първото реално положение в мача.

В 13-ата минута Азар направи хубав пробив и навлезе в наказателното поле на Сити, след което опита остро центриране, но топката бе избита в корнер.

През следващите минути изключително предпазливата игра продължи да бъде основната картинка на мача.

В 23-ата минута Иванович направи втора много груба грешка в мача и Агуеро стигна до топката, след което проби в наказателното поле и от малък ъгъл отправи силен удар, но Куртоа се намеси перфектно.

През следващите минути Челси леко активизира играта си, но отборът не успяваше да създаде чисто голово положение.

В 31-ата минута Тери направи много груба грешка при спирането на една топка и се подхлъзна, а Агуеро напредна и навлезе в наказателното поле като остана очи в очи с вратаря, но ударът му мина покрай вратата.

Точно десет минути след това Реми даде аванс на Челси в резултата.

Той бе оставен непокрит в наказателното поле и вкара в опразнената врата.

Азар бе намерен прекрасно от Иванович, след което намери французина на границата на малкото наказателно поле и за нападателя не остана нищо друго освен да довкара топката във вратата.

В самия край на първото полувреме Силва  изравни резултата.

Куртоа изби нескопосано центриране от фланга и прати топката в краката на Агуеро, който отправи мощен удар към далечния ъгъл, а Силва засече топката от близка дистанция и реализира.

Началните минути на второто полувреме бяха доста динамични, но опасностите липсваха.

В 55-ата минута Матич игра с топката в наказателното си поле и я отклони към близката греда, но кълбото излезе в аут. Имаше перспектива да се получи автогол в тази ситуация.

Минута след това Фернандиньо игра с глава след хубаво центриране, а Куртоа с върха на пръстите си успя да избие топката над напречната греда.

Определено обаче гостите доминираха в минутите след почивката и бяха по-активният отбор на терена.

В 65-ата минута Милнър засече с глава центриране на Навас, но топката премина над вратата.

Няколко минути след това Фернандиньо отправи безобиден удар, който без проблеми бе уловен от Куртоа.

През следващите минути натискът на гостите продължи, но те не стигаха до положения.

В 88-ата минута пък Милнър отправи опасен удар от наказателното поле, който мина на половин метър покрай далечната греда, а до края нямаше повече голове. 

ЧЕЛСИ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:1
1:0 Реми 41
1:1 Силва 45

ЧЕЛСИ: Куртоа, Тери, Иванович, Аспиликуета, Зума, Вилян (80 - Дрогба), Рамиреш, Матич, Азар, Оскар (92 - Лофтъс-Чийк), Реми (85 - Кейхил)

МАН СИТИ: Харт, Саня, Компани, Демикелис, Клиши, Милнър, Силва (90 - Йоветич), Навас, Фернандиньо, Фернандо (77 - Лампард), Агуеро (82 - Джеко)