Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини обяви, че само неговият тим е искал да спечели по време на дербито срещу Челси. 

Двата тима направиха 1:1, като домакините определено изглеждаха доволни от точката, след като по този начин запазиха дистанцията до Гражданите от 5 точки. 

„Ние изиграхме много добър двубой и се виждаше, че само единият от съперниците искаше да победи. Те вкараха при единственото си положение, докато ние имахме много повече добри ситуации” отчете наставникът. 

„Мога единствено да се гордея със своя отбор, защото ние дойдохме на един негостоприемен стадион и играхме толкова добре срещу вероятно най-силния тим във Висшата лига в момента. Търсихме победата от първата минута и жалко, че не я постигнахме” добави той. 

„През второто полувреме домакините играеха с по 9 човека в наказателното си поле, макар и да не искам да коментирам тяхното представяне. Ние предприехме някои рискове, но те не се оправдаха. Трудно е, когато срещу себе си имаш толкова дефанзивно настроен съперник. Опитахме се, но не успяхме да вкараме втори гол” каза още Пелегрини. 

"Мачът бе важен, но има още достатъчно срещи. Беше важно да намалим разликата, но за съжаление не успяхме. Ние обаче не изневерихме на стила си и ако продължим да играем така и в другите мачове, определено ще имаме шансове".