Манчестър Сити се изложи много у дома, след като врътна 1:1 срещу борещия се за мястото си в елита тим на Хъл Сити. Това стана в среща от 24-ия кръг на Висшата лига.

"Тигрите" демонстрираха добър футбол и заслужаваха победата, но в края се пропукаха.

Първото попадение бе дело на Мейлър в 35-ата минута. Той даде аванс на гостите, но в 91-ата минута Милнър донесе точката на Сити.

Отборът на Пелегрини бе ощетен от рефера Мос, тъй като в една ситуация можеше да бъде отсъдена дузпа в полза на тима. Това стана в 53-ата минута, когато Силва бе фаулиран от Брус, но реферът прецени, че няма наказателен удар.

След този резултат Сити е на цели 7 точки от лидера в класирането Челси.


Срещата започна активно за гостите и още във 2-ата минута те имаха перфектен шанс да стигнат до попадение, но ударът на Алуко попадна право в ръцете на Харт. Преди това той премина безпроблемно през Компани.

Добрата игра на "Тигрите" продължи и в 12-ата минута се наложи Компани да чисти с глава опасно центриране от наказателното си поле. 

Гостите продължиха да доминират и в 15-ата минута стигнаха до отлично положение за гол.

Елмохамади засече прекрасно центриране на Брейди в наказателното поле, но неговият удар се отби в напречната греда.

Домакините постепенно се опитаха да поемат инициативата, но си личеше, че отборът изпитва сериозни трудности при изнасянето на топката.

В 26-ата минута Силва отправи директен удар от фаул, който обаче бе изчистен от Макшейн в корнер.

Силната игра на гостите даде резултат и в 35-ата минута Хъл откри след гол на Мейлър.

След серия от грешки на защитата, на Сити, футболист на Хъл отправи удар и топката срещна страничната греда, а след това Мейлър при добавката бе точен от близка дистанция, за да даде аванс на тима си.

В 40-ата минута Алуко отправи страхотив удар извън наказателното поле и прати топката над напречната греда. 

Две минути след това Сити стигна до страхотна възможност при удар на Насри, но Брус успя да блокира топката по перфектен начин

Второто полувреме започна активно за Сити и Силва отправи удар право в стената от фаул в 49-ата минута.

В 53-ата минута Джеко засече отлично центриране отдясно, но МакГрегър успя по страхотен начин да спаси вратата си.

Домакините протестираха за дузпа две минути след това, след като Силва падна в наказателното поле след съприкосновение с Брус, но реферът не посочи 'бялата точка'.

В ситуацията обаче "Гражданите" имаха сериозни аргументи да искат дузпа и такава трябваше да бъде отсъдена.

Сити вдигна оборотите и в 60-ата минута Навас успя да овладее добро подаване на Сабалета и видя Джеко, който обаче от удобна позиция изпусна топката, вместо да отправи директен удар.

В 68-ата минута Ман Сити спечели пряк свободен удар от чудесна позиция, като Насри се зае с неговото изпълнение. Той стреля над стената, но МакГрегър се справи перфектно със задачата си и спаси опасността.

Безпомощните "Граждани" опитаха всичко, за да стигнат до изравнителен гол и в 91-ата минута Милнър ги спаси. Toй отправи красив удар от фаул над стената и прати топката в ъгъла на вратата, на МакГрегър. Малко преди това пък Насри нацели напречната греда от близка дистанция и пропусна уникален шанс за попадение.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - ХЪЛ 1:1
0:1 Мейлър 35'
1:1 Милнър 91'

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Харт, Компани, Демикелис, Клиши, Сабалета, Насри, Силва (74 - Йоветич), Фернандиньо, Фернандо (56 - Навас), Агуеро, Джеко (66 - Милнър)

ХЪЛ: МакГрегър, Доусън, Макшейн, Брус, Хъдълстоун, Алуко (67 - Робъртсън), Елмохамади, Мейлър, Ливърмор, Рамирес (76 - Н'Дойе), Брейди