Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини продължава да вярва, че тимът му може да защити титлата си. 

Гражданите паднаха с 1:2 при гостуването си на Ливърпул и така дадоха възможност на Челси да се откъсне с 8 точки, ако Сините спечелят отложения си мач. Въпреки това чилиецът не се отчайва. 

„Ние никога няма да се откажем да преследваме първото място. Това, което трябва да направим е да се подобрим и да се опитаме да спечелим следващия си мач. Във футбола всичко може да се случи. Вярно е, че е по-трудно, когато имаш по-малко мачове, а оставаш със същите точки, но не мислим за това” заяви наставникът. 

„Необходимо е да сме концентрирани върху следващия мач срещу Лестър и съм сигурен, че в него ще реагираме. Вярвам, че ще преодолеем разочарованието и ще спечелим. Вярно е обаче, че с всяка изминала точка нещата стават по-трудни” добави Пелегрини. 

„Не мисля, че проблемът бе формацията ни. Просто загубихме твърде много топки. Джеко се труди здраво през първото полувреме и се измори, така че влезе Милнър. Те вкараха два страхотни гола, докато ние не успяхме да се възползваме от положенията, които имахме. Необходимо е да изчистим грешките от играта си” изтъкна специалистът.