Манчестър Сити постигна много важна победа с 2:0 над новака Лестър в среща от 28-ия кръг на Висшата лига, която се игра на „Етихад Стейдиъм”.

По този начин „Гражданите” се реваншираха до голяма степен на своите фенове за поражението от Ливърпул през уикенда.

Освен това така и напрежението от плещите на Мануел Пелегрини ще поспадне.

Първото попадение бе дело на Давид Силва в самия край на полувремето, а резултатът можеше да бъде много по-убедителен, ако не бяха няколкото добри положения, които пропиля Вилфред Бони. Все пак Милнър също се разписа в 88-ата минута.

След този мач Сити си остава на 2-ото място с актив от 58 точки. 



Срещата започна много активно за домакините и пред тях се откри страхотна възможност още в  4-ата минута, след като Силва центрира от корнер и Бони засече топката с глава в долния ъгъл.

Там обаче бе Камбиасо, който изчисти топката пред голлинията и така предотврати сигурно попадение във вратата на отбора си.

Гостите протестираха за дузпа в 23-ата минута, след като Шлуп падна в наказателното поле след съприкосновение с Бони, но реферът не им уважи претенциите и донякъде правилно, тъй като при повторенията се видя, че по-скоро футболистът на „Лисиците” се е препънал в собствения си крак.

В 33-ата минута  Шварцер се намеси страхотно и предотврати сигурен гол. След прекрасен авантаж от страна на рефера Навас напредна по фланга и видя Бони, който от няколко метра отклони топката във вратата, но австралиецът показа завидна класа и блокира удара му.

Силното представяне на нападателя от Кот Д’Ивоар продължи и в 42-ата минута той отново бе на добра ситуация. Той си спря топката на гърди, след което отправи хубав удар от известна дистанция, но топката профуча на сантиметри покрай гредата.

Сити обаче стигна до гол, което бе логично след предимството си на терена. Попадението бе дело на Силва в самия край на полувремето.

Коларов центрира ниско в наказателното поле и Бони се размина с топката. След това Силва отправи удар от няколко метра, но кълбото рикошира в тялото на легнал на земята противников играч. Топката обаче отново се върна в краката на испанеца, който около границата на малкото наказателно поле я довкара във вратата.

Второто полувреме започна активно за домакините и в 47-ата минута Бони пропиля поредното положение пред себе си, но отново показа класа. Той засече с десния крак много добро центриране на Силва и топката профуча на сантиметри покрай гредата.

Сити бе на косъм да получи изравнителен гол в 52-ата минута. Крамарич изпълни много добре пряк свободен удар, като топката премина много близо покрай вратата, но имаше и зрителска заблуда за феновете, че това е гол.

През следващите минути интересните ситуации пред двете врати липсваха и битката се водеше в средата на терена.

В 70-ата минута всичко в този мач можеше да приключи, но Шварцер регистрира феноменално спасяване и протягайки ръка изби топката над вратата след изключителен удар на Туре от 25 метра.

Две минути след това фамозно воле на Агуеро премина малко над вратата, а в 76-ата минута Лестър нацели греда, след като Махрез отправи хубав удар от 25 метра. Топката обаче срещна страничния стълб.

В 88-ата минута Навас видя Милнър на границата, на малкото наказателно поле, и крилото довкара кълбото във вратата, за да оформи крайния резултат.

МАНЧЕСТЪР СИТИ – ЛЕСТЪР 2:0
1:0 Силва 45+'
2:0 Милнър 88'

МАНЧЕСТЪР СИТИ (4-4-2): Харт, Саня, Демикелис, Коларов, Мангала, Силва (79 – Лампард), Туре, Навас, Фернандо, Агуеро, Бони (72 – Милнър)

ЛЕСТЪР (5-4-1): Шварцер, Хут, Кончески (48 – Нъджънт), Ъпсън, Симпсън, Моргън, Камбиасо, Джеймс, Крамарич (58 – Варди), Махрез (78 – Юлоя), Шлуп